На Волині медичні сестри продовжують виїжджати за кордон попри те, що зарплата збільшується.

Читайте також: Яка інформація є медичною таємницею: пояснення Супрун

Про це йшлося під час засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації "Про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я області в 2018 році та основні завдання на 2019 рік" 21 лютого, пише ІА Волинські Новини.

За словами начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігоря Ващенюка, в області спостерігають плинність медичних кадрів. Так, у 2018 році вибуло значно більше медсестер, ніж прибуло, а без медсестри, мовляв, немає системи охорони здоров’я. Середня зарплата лікарів в області становила 8490 гривень, зокрема, серед лікарів первинної медичної допомоги – 10879 гривень, середнього медичного персоналу – 5473 гривні, молодшого медичного персоналу – 3634 гривні.

Читайте також: Поки "швидка" доїде – людина помре", – жителі міста на Волині скаржаться на бездоріжжя на центральній вулиці (відео)

Значно відрізняється середня заробітна плата лікарів після укладення договорів з Національною службою здоров’я України у розрізі районів області. Так, у Рожищенському районі вона становить понад 16,5 тисячі, у Горохівському – 8274 гривні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook