iPad Pro – не перша серія продуктів Apple, яка отримає дещо оновлений дизайн у 2021 році. Очікується, що нові планшети з’являться на ринку в березні, тож часу на вивчення рішень, які виробники вирішили впровадити, не так вже й багато. З минулого дебюту iPad Air минуло лише кілька місяців, тому шанувальники Apple не можуть скаржитися на частоту появи нових моделей.

В інтернет-магазині stylus.ua представлено чимало моделей iPad Pro 12.9, серед яких:

  • Apple iPad Pro 3 12.9" Silver (MTFN2);

  • Apple iPad Pro 4 12.9" Silver (MY3K2, MY3D2);

  • Apple iPad Pro 4 12.9" Silver (MXG32, MXFA2);

  • Apple iPad Pro 4 12.9" Silver (MXFY2, MXF62);

  • Apple iPad Pro 4 12.9" Space Gray (MXAX2) та ін.

Зовнішній вигляд

Згідно з наявною інформацією, зовнішній вигляд нової моделі суттєво не відрізнятиметься від попередника: це теж буде планшет з вузькою рамкою. Тим не менше, в ньому буде застосовано міні-світлодіодний дисплей. Поки невідомо, чи означає це відмову від технології OLED.

Технічні характеристики

Що стосується технічних характеристик iPod Pro 2021, то вони все ще не відомі, однак, скоріш за все, планшет буде оснащений найновішим високоефективним процесором Apple – A14X Bionic. Завдяки цьому він отримає можливість підключення 5G, що з’являється у все більшій кількості мобільних пристроїв. На схемах планшета, які можна переглянути в Інтернеті, вказується, що це буде прилад з 12,9-дюймовим екраном, який забезпечить комфортне користування, а також зручність під час перегляду фільмів або фотографій. Передбачено камеру з двома об’єктивами із датчиком LiDAR та світлодіодним спалахом, проте він не виступатиме за межі корпусу, як це було у попередніх моделях iPad. Буде використано датчик FaceID, але поки не відомо, чи з’явиться TouchID. Якщо Apple вирішить його застосувати, то TouchID, скоріш за все, буде розміщений в кнопці живлення iPad.

IPad Pro 2021 також буде оснащений чотирма динаміками, магнітними контактами Smart Connector, завдяки яким можна підключити клавіатуру до планшета та роз’ємом для зарядки Apple Pencil. На нижньому краю пристрою буде розташований порт USB Type-C. 

Дизайн

Візуалізації показують, як виглядатиме найновіший iPad для професіоналів. На жаль, не можна очікувати багатьох змін у дизайні пристрою, порівняно з його попередником 2020 року.

Це все, що на даний час відомо про майбутній планшет. Доведеться почекати більш детальних даних, але все вказує на те, що варто набратися терпіння, адже новий iPad Pro – це пристрій, який відповідатиме очікуванням навіть найвимогливіших професіоналів.