Скандальний вертолітний майданчик, що розташований за аресою: м.Київ, Паркова дорога, 16-А, і який належить ТОВ "Амадеус Ко", можуть повернути  президенту-втікачу Віктору Януковичу.

Читайте також: Суд повернув на посаду люстрованого голову держінспекції часів Януковича

Як передає Народна правда, про це повідомили на сайті КМДА з посиланням на заяву першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

За словами чиновника, рішенням Господарського суду Києва від 24 січня за позовом "Амадеус Ко" Нацагентству з розшуку та менеджменту активів, одержаних від корупційних та інших злочинів та КП "Центр організації дорожнього руху" заборонено вчиняти будь-які дії щодо управління майном на Парковій дорозі, 16-А.

"Йдеться про вертолітний майданчик, побудований оточенням Віктора Януковича через схему відмивання грошей на Парковій дорозі. Саме там мав приземлятися президент-утікач, прилітаючи із резиденції "Межигір’я" до Адміністрації президента на вулиці Банковій", – пояснив Поворозник.

За його словами, ухвала Господарського суду незаконна.

Поворозник нагадав, що у 2010 році команда тодішнього міського голови Києва Леоніда Черновецького передала в оренду земельні ділянки загальною площею 2,2 га у рекреаційній зоні, і всупереч Генплану Києва і ЮНЕСКО дозволила забудувати схил Дніпра.

Читайте також: Януковича кинуть за ґрати на 13 років

За словами першого заступника голови КМДА, 4 лютого на наступному засіданні суд зможе виправити помилку і поверне КВЦ "Парковий" в управління місту.

"Повертати Віктору Януковичу незаконно побудоване і придбане майно в 5-ту річницю Революції Гідності – апогей цинізму, до якого держава не повинна мати відношення", – підсумував Поворозник.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter