Третій президент Віктор Ющенко був взірцевим главою держави. Про це сказав бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Читайте також: "У 2014 році влада хотіла викачати нафту на 600 млн доларів", – екс–директор "Укртранснафти" Олександр Лазорко

Коломойський розповів, що поважає Леоніда Кравчука як засновника сучасної української держави, а Леонід Кучма перевів державу з "соціалістично–планової економіки на ринкову", передає Gazeta.ua.

"Можна дискутувати, добре це чи погано, але я вважаю, що це був вихід у вільний світ. Він модернізував країну і дав їй можливість стати нормальною, цивілізованою. Кучма, особливо першого терміну, це був розквіт країни", – сказав олігарх.

Читайте також: "Я не маю стосунку до "95 кварталу", – Коломойський розповів про стосунки із Зеленським

"Ющенко – взірець гарного президента для України. Президент має бути обмеженим у своїх діяннях, і він себе обмежував, керуючись Конституцією, законом і показував, що у парламентсько–президентській республіці може бути гідним президентом, і нікого не викликати "на килим", не влаштовувати "розгонів" на нарадах і так далі. Він тримав себе у рамках і не вийшов за них. Це гідна поведінка зі знаком "плюс", – заявив Коломойський.

На запитання, чи потиснув би Віктору Януковичу руку при зустрічі, якщо б зустрів найближчими 5–10 роками, бізнесмен відповів "краще б нам не зустрічатись".

Про Петра Порошенка Коломойський висловився негативно: "Найбільша його проблема, що він став президентом і не перестав бути олігархом. Це проблема для країни. Зараз він діє за принципом вимушених рішень. Я його вважаю аморальним типом, що на такій посаді він вчиняє такі дії, які не відповідають статусу та посаді".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter