Невдовзі з міста Луцьк у приміські села запустять нові маршрути. 

Читайте також: Як контролюють оплату проїзду у транспорті Луцька

Зокрема, свою роботу розпочнуть два нових приміських маршрути "Великий Омеляник – Липини" та "Тарасове (обласна клінічна лікарня) – Гаразджа". Про це повідомляє Волинська облдержадміністрація.

Маршрут № 236 "Гірка Полонка – Липини" додатково забезпечить автобусне сполучення між населеними пунктами Полонка, Оздів з Гіркою Полонкою в кількості 3 оборотних рейси на день – у ранковий, обідній та вечірній час.

Таке рішення прийняли учасники робочої зустрічі, яка відбулася 26 грудня 2019 року за дорученням голови ОДА Юрія Погуляйка під головуванням начальника управління транспорту та інфраструктури Волинської ОДА Наталії Остапкович.

Учасники наради, серед яких – начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов, голови Липинської, Гіркополонківської, Боратинської та Заборольської ОТГ, вирішили відкрити два нових приміських маршрути - "Великий Омеляник – Липини" та "Тарасове – Гаразджа" та відкоригувати маршрут №236 "Гірка Полонка-Липини".

Читайте також: У Луцьку в терміналах "City card" з'являться тимчасові квитки для проїзду

На їх думку, нові маршрути повинні зняти напругу мешканців прилеглих населених пунктів, які виникли у звязку з реорганізацією міських маршрутів та змінами правил надання пасажирських послуг в обласному центрі.

"Таке рішення – логічне, адже більша частина робочого населення працевлаштовані саме в Луцьку. Працюючи у місті, вони сплачують податки до міського бюджету, які використовуються для розвитку обласного центру, відтак мають повне право користуватися послугами інфраструктури", – наголосила Наталія Остапкович.

Разом з тим, під час наради, внесено зміни до маршруту № 236 "Гірка Полонка – Липини". Відтак, маршрутівка № 236, окрім уже відомої схеми руху, додатково забезпечить автобусне сполучення між населеними пунктами Полонка, Оздів з Гіркою Полонкою в кількості 3 оборотних рейси на день (ранковий, обідній і вечірній час).

Читайте також: У мережу потрапило відео маршрутки, котра розвалюється на ходу

Новий приміський маршрут "Великий Омеляник – Липини (райлікарня)" у Луцьку діятиме за схемою: вул.Володимирська, вул.Банделіані, вул.Проектна, вул. Ранкова, вул. Городецька.

Автобуси маршруту "Тарасове (обласна клінічна лікарня) – Гаразджа" курсуватимуть у Луцьку через вулицю Володимирська.

Обидва маршрути будуть погодженні з виконкомом Луцької міської ради, відповідно до п.18 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року № 176.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook