Мутації коронавірусу призведуть до того, що українцям доведеться вакцинуватися від інфекції щороку.

Читайте також: Українцям почали видавати свідоцтва про вакцинацію: який вигляд вони мають

Про це розповів керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін розповів в ефірі програми «Сьогодні ввечері» на телеканалі «Україна 24».

«На сьогоднішній день це питання (тривалості імунітету – ред.) до кінця не вивчене, але весь світ налаштовується на те, що вакцинація від COVID-19 стане щорічною подією в житті кожної людини. Ми бачимо, що кожні 3-4 місяці з'являються нові мутації, які стають більш агресивними, більш заразними, і шлях передачі стає легше», – зазначив Александрін.

Також медик повідомив, що останнім часом у маленьких дітей виникають характерні симптоми, хоча раніше цього не було.

«Більш того, ми бачимо, що клініка теж потихеньку змінюється. Якщо спочатку ми відзначали, що дитяче населення переносить в легкій або безсимптомній формі, то на сьогодні вже і діти почали хворіти», – зазначив лікар.

Александрін повідомив важливу новину – коронавірус все-таки показує свою сезонність і влітку його поширення мінімальне.

Читайте також: Скільки доз вакцини від COVID-19 в Україні довелося утилізувати

«Це шанс для таких країн, як Україна, щоб за літній період підготуватися і максимально провакцинувати своє населення. Тільки що я з подивом дізнався, що вже за 5 місяців 2021 року було витрачено 19,5 млрд грн, і до кінця року буде профінансовано на 33 млрд грн, що вже укладені договори на 6,7 млрд грн. До цифр хотілося б бачити чіткі програмні звіти Міністерства охорони здоров'я, що конкретно виконано, на що витрачені гроші», – заявив Александрін.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook