У понеділок, 11 листопада, суд заарештував начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України генерал-майора Дмитра Марченка, підозрюваного в закупівлі неякісних бронежилетів.

Читайте також: Експосадовець "Укроборонпрому" намагався заробити 2,5 мільйона доларів на продажі держмайна

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі директор Державного бюро розслідувань Роман Труба. Рішення виніс Печерський суд Києва, визначивши заставу в розмірі 76 млн. гривень, - повідомляє OBOZREVATEL.

Труба зазначив, що залишилося обрати запобіжний захід ще для 4 військових, яким разом із Марченком повідомили про підозри. 

"Поки для 4, але їх буде більше", – додав він.

Нагадаємо, за версією слідства, ці особи умисно, за попередньою змовою, закупили тисячі бракованих бронежилетів для Збройних сил України. Те, що вони прострілюються, було доведено експертизами. Вартість укладеного договору – 176 млн. грн.

Читайте також: "Договорняки" та відкати замовникам: як госпіталь МВС закупив у скандального дистриб’ютора матеріали за значно завищеними цінами

Як повідомллося раніше, співробітники Госбюро розслідувань і Генпрокуратури провели близько 40 обшуків у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю для потреб Збройних сил майна за завищеними цінами.

Під час обшуків Державного бюро розслідувань у Міністерстві оборони за фактом розкрадань під час закупівлі бронежилетів для ЗСУ були вилучені оригінали документів і електронні носії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook