Група депутатів внесла на розгляд Верховної Ради законопроєкт, який передбачає зміни у процедурі покарання за паркування на місцях для інвалідів.

Читайте також: В Україні змінили суми збору під час першої реєстрації легкового авто: що відомо

Інформація з'явилася на порталі ВРУ. Щоб не відволікати поліцію, для розв'язання цієї проблеми пропонується задіяти інспекторів із паркування. Група народних депутатів зареєструвала проєкт №4594 "Про внесення змін до статті 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення", пише Обозреватель.

Відповідно до документа пропонується розширити повноваження інспекторів із паркування. Наразі у списку їхніх повноважень – розгляд справ про порушення правил дорожнього руху, відповідно до яких передбачено відповідальність у частинах 1, 3 і 6 ст.122 КУпАП – за порушення правил зупинки та стоянки, а також частин 1, 2 і 8 ст.152 -1 КУпАП – за порушення порядку та правил платного паркування.

Народні обранці пропонують розширити список повноважень інспекторів із паркування частиною 5 ст.122 КУпАП – зупинка або стоянка на місцях, призначених для автомобілів, яким керують люди з інвалідністю або в яких таких людей перевозять, яка поки належить до компетенції поліції.

Читайте також: Камери спостереження на українських дорогах налаштовують на нове порушення

У такому разі, на думку ініціаторів законопроєкту, інспектори з паркування зможуть більш оперативно реагувати на цей вид правопорушень, а поліція матиме можливість займатися виконанням більш серйозних завдань.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook