Патрульні поліцейські, які порушують закон, самі пишуть заяву на звільнення. Наразі з волинської поліції звільнилося майже 30 відсотків особового складу.

Читайте також: Волинські патрульні розголошують таємниці досудового розслідування

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Чому звільняються волинські поліцейські? Це питання журналісти задали заступнику начальника Волинської патрульної поліції Дмитру Хмаруку.

Але правоохоронець заперечує інформацію про те, що з лав нової поліції звільнилося 50% особового складу. Але статистика, яку наводить поліцейський теж не дуже втішна.

"Станом на 14 лютого в нас працює 71%, з тієї кількості, які пройшли 19 грудня 2015 року. З приводу звільнених, звільнилось 22%, тому що 7% перейшли служити в інші підрозділи або ж військові формування", – стверджує поліцейський.

Варто зазначити, що у патрульній поліції дуже низький відсоток працівників, які мають правову освіту.

Дмитро Хмарук не заперечує такого факту: "Критерієм відбору, не надається перевага особам з юридичною освітою. Загалом попередня підготовка зараз триває 3-4 місяці".

Щодо преміювання і штрафів поліцейським, правоохоронець каже, що премію не знімають навіть тим поліцейським, які порушують закон, тому що така позиція у керівництва.

Особливу гордість Хмарук висловалює з приводу того, що поліцейські не беруть хабарі і впевнений, що за таке потрібно преміювати.

Детальніше у сюжеті:

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter