Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву, який загинув на Донбасі, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України. Про це повідомляється на сайті Глави держави.

Читайте також: Повідомили, коли і де прощатимуться з загиблим на Сході захисником з Волині

Відповідний указ президент підписав 13 липня.

Звання Героя України присвоєно за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

"Тарас Матвіїв на фронті з початку війни. Був волонтером і добровольцем, а у 2019 році почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу 31-річний Тарас врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце. На жаль, сам загинув від ворожої міни. Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це – приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам’ять Герою", – сказав Глава держави.

Нагадаємо, молодший лейтенант Тарас Матвіїв, уродженець Волині, загинув увечері 10 липня, коли бойовики обстріляли українські позиції в районі села Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Тарас Матвіїв витягнув двох своїх бійців назовні й відніс у безпечне місце. У цей час ще одна міна впала на позицію й осколками смертельно поранила Тараса.

Командування частини 24-ої окремої механізованої бригади ЗСУ та побратими ініціювали процедуру подання на відзначення молодшого лейтенанта Тараса Матвіїва званням Героя України.

Читайте також: Трагічна звістка: від ворожої кулі загинув волинянин

Зазначимо, що прощання з Тарасом у Києві відбудеться у вівторок 14 липня о 8.00 годині. Біля Стели, на Майдані Незалежності.

Того ж дня, у вівторок ввечері у Львові прощання відбудеться у гарнізонному храмі святих Петра і Павла (орієнтовно о 18.00-19.00). 15 липня прощання у місті Жидачів, у церкві Воскресіння Господнього.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook