Перша леді України Олена Зеленська ініціює приєднання України до "Партнерства Біарріц" з утвердження гендерної рівності. Дружина президента анонсувала приєднання у промові на третьому Українському жіночому конгресі. 

Читайте також: Олена Зеленська похвалилася зворушливими фото з дітьми у вишиванках

Про це стало відомо завдяки публікації фото з зустрічі Українського жіночого конгресу на сайті президента.

"Неможливо бути у світовому контексті й не приділяти гідної уваги та не робити конкретних кроків у сфері гендерної рівності", – сказала дружина Президента.

Перша леді вийшла на сцену у стриманому темно-синьому костюмі і закликала до покращення становища жінок в українському суспільстві. Волосся Олени Зеленської було акуратно закладено, як і годиться у діловому стилі.

"Це вагомі кроки. Проте нам є чого прагнути. Ми – європейська держава, котра зважає на принципи рівності та вважає їх своєю цінністю. І сьогодні я хочу ініціювати приєднання України до "Партнерства Біарріц" з утвердження гендерної рівності, яке дасть змогу мобілізувати та об’єднати наші зусилля довкола ідей рівних можливостей", – зазначила Олена Зеленська.

Читайте також: Просто і стильно: Олена Зеленська в незвичайному кежуал-образі відвідала відкриття виставки (фото)

Наслідуючи приклад країн, які вже є учасниками "Партнерства Біарріц", перша леді закликала повноцінно впроваджувати головні принципи в Україні.

"Партнерство Біарріц" було започатковане лідерами країн Групи семи (G7) на саміті в м. Біарріці (Франція) 25 серпня 2019 року під головуванням Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона. Мета ініціативи – посилити відповідальність "Великої сімки" та консолідувати зусилля інших держав щодо досягнення гендерної рівності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook