Залежність може бути діагностована, якщо через ігри виникають порушення в особистій, сімейній, соціальній та інших сферах життя.

Читайте також: Як вберегти дитину від комп’ютерної залежності

Всесвітня організація охорони здоров'я внесла залежність від відеоігор до хвороб.

Про це йдеться у новому виданні Міжнародній класифікації хвороб від ВООЗ.

Серед нововведень глава про традиційну медицину, що обумовлено її популярністю серед мільйонів людей, а також внесення відео- та цифрової ігроманії в список розладів, пов'язаних із залежністю.

Згідно з документом, така ігроманія характеризується порушенням контролю за грою, відведенням грі все більшого пріоритету настільки, шо їй надається перевага перед іншими інтересами і повсякденними заняттями.

Читайте також: Як надмірний перегляд телевізора може вплинути на здоров’я людини

Таким чином, залежність від відеоігор може бути діагностована, якщо через них виникають порушення в особистій, сімейній, соціальній та інших сферах життя і тривають щонайменше рік.

Разом з тим, експерти пояснюють, що такий розлад з’являється у невеликої частини людей, які грають в цифрові і відеоігри. Проте усіх, хто грає, просять пильно ставитись до того, скільки часу вони витрачають на це. Очікується, що країни візьмуть до уваги зміни у класифікації хвороб під час планування стратегій у галузі охорони здоров'я.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter