У 22 окрузі з центром у Луцьку підготовка до дочасних парламентських виборів на фінальній стадії. В обласному центрі Волині працюють усі дільничні виборчі комісії, виборці уже отримали іменні запрошення для голосування, приміщення ДВК облаштовані, забезпечені усім необхідним. Водночас непокоїть ситуація із повідомленнями про замінування.

Читайте також: Понад 60 об'єктів за один вечір: Луцьк накрила нова хвиля псевдомінувань

Нагадаємо, Луцьк має досвід двох хвиль псевдозамінувань. Передбачити повторення ситуації у день голосування не можливо, натомість оперативно реагувати – завдання посильне. Таке запевнення почули члени виконкому Луцької міської ради під час позачергового засідання.

21 липня у Луцьку працюватиме 84 виборчих дільниці, серед яких і спеціальні. Цього тижня вони вже отримали попередні списки виборців. Підготовка триває згідно із планом. Та членів ДВК турбує питання безпеки, з огляду на постійні повідомлення про замінування різних об’єктів на території Луцька. Оскільки так звані мінери концентрують свою увагу на місцях масового скупчення людей, то можна припустити, що 21-го липня такими об’єктами стануть саме приміщення ДВК. Відтак під час засідання виконкому членів комітету найбільше цікавила готовність правоохоронців до таких несподіванок.

Читайте також: Кандидат в нардепи від "Слуги народу" Рубльов розповів подробиці нападу на його помічника

Начальник патрульної поліції області Андрій Крутень запевняє – волинські поліцейські готові до будь-яких ситуацій.

"Алгоритм таких повідомлень він вже продуманий і хочу вас завірити що в разі таких повідомлень виборчий процес не буде зірваний. Хочу вас запевнити на 100% що вибори пройдуть на належному рівні і всі повідомлення, які будуть фіксуватися щодо ймовірного зриву виборчого процесу, вони будуть урегульовані і ми будемо мати оперативну роботу щодо врегульовувано цих конфліктів можливих", – каже Андрій Крутень.

Зокрема, начальник патрульної поліції у Волинській області розповів, що поліцейські розпочали підготовку до виборів та вже з 15 липня нестимуть посилену службу. Зокрема на вулицях міста будуть додаткові екіпажі, які зможуть реагувати на будь-які порушення у сфері виборчого законодавства.

Звітувала перед членами виконкому і начальник організаційного відділу Луцької міської ради Олена Барська, яка повідомила, що під час виборів будуть задіяні усі комунальні підприємствам міста. Йдеться про транспорт, електро- і водопостачання, зв’язок, тощо. Олена Барська також запевнила, що комунальники забезпечать прибирання приміщень усіх дільниць.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook