Депутати Княгининівської об’єднаної територіальної громади проголосували за генеральний план села Зміїнець. Мешканці села, які прийшли на сесію, були проти зміни цільового призначення однієї із земельних ділянок ОТГ. 

Читайте також: Під Луцьком автобус з дітьми потрапив у аварію (фото)

Як проходило голосування і обговорення – в сюжеті Суспільного Волині.

Мова йде про ділянку площею гектар на межі Зміїнця і Луцька. Мешканець села Олег Бондарук каже, що її комерційна вартість може сягати понад 10 мільйонів гривень. Там хочуть будувати житловий комплекс, хоч спочатку планували торгово-розважальний центр. Втім, забудовник змінив цільове призначення. 

"Схема проста: земельну ділянку спочатку дають в оренду, потім орендар просить змінити цільове призначення, змінюють, і тоді, в ліпшому випадку, орендар викуповлює ділянку за оціночною вартістю, яка дуже низька", – пояснює Олег Бондарук.

Депутатка Княгининівської ОТГ від Зміїнця Алла Жупанюк зібрала більше 100 підписів проти зміни цільового призначення земельної ділянки з торгово-розважального центру на житловий багатоповерховий будинок. 

"Забудовник, який виграв тендер – право на оренду, передумав і вирішив на тому місці збудувати багатоквартирні будинки. Втім, коли будують багатоквартирні будинки, і там реєструються мешканці – вони створюють ОСББ, і земля безкоштовно переходить у їх власність. Це є корупційна схема", – пояснює депутатка.

Жителі села Зміїнець не хочуть, аби там будували багатоповерхівки.

"Чому 17 депутатів мають вирішувати нашу долю? Ми проти!", – стверджує жителька села Наталія Бабич.

Питання про затвердження генерального плану Зміїнця викликало обговорення у присутніх на сесії Княгигинівської ОТГ. 

Забудовник зобов’язався сплатити до бюджету громади три мільйони гривень – суму оренди ділянки за 10 років. Таку інформацію на сесії підтвердив представник забудовника Микола Дуда.

Читайте також: Автівка стала купою брухту: у селі під Луцьком − страшна аварія, водійка травмована (фото)

"Ми не хочемо використовувати вашу площу, просто побудувавши великий ангар. Ми хочемо побудувати вам дуже гарний жтловий комплекс, в якому будуть теж торгові заклади, перукарні, інші заклади інфраструктури", – мовив представник забудовника. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook