У Луцьку станом на сьогодні зафіксовано 490 випадків захворювання на коронавірус, в тому числі 11 – летальних. За минулу добу – 9 нових випадків . Про це стало відомо під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку у режимі відеозв’язку провів виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Читайте також: Коронавірус на Волині: де зафіксували найбільше хворих та скільки підозр (статистика по області)

За словами завідувачки Луцького міськміжрайонного відділу ДУ "Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України" Марії Білоножко, щодня в середньому роблять 170 ПЛР-тестів, а процент виявлення захворюваності становить 23%, про це йдеться на сайті Луцькради.

Тим часом, представники контролюючих та правоохоронних органів доповіли, що продовжують відстежувати ситуацію в місті на предмет дотримання людьми карантинного режиму в громадському транспорті та закладах торгівлі.

Від завтра Луцьком курсуватиме спеціальний автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій та попереджатиме громадян про дотримання заходів безпеки у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19.

Читайте також: Відпочинок з карантинними обмеженнями: що заборонили на Шацьких озерах

Підсумовуючи засідання комісії, Григорій Пустовіт зазначив: "Кількість хворих щоденно збільшується. Ми розуміємо, що цей процес треба зупинити. Тож багато залежить від роз’яснювальної, профілактичної, контролюючої та попереджувальної роботи, яку ми з вами як членами комісії проводимо. Тому не послаблюємо своїх зусиль, зосереджуємося на дотриманні тих небагатьох правил, які на сьогодні існують та працюємо над тим, щоб Волинь не була в числі областей, де найбільше інфікованих. Ми всі розуміємо як дотримуватися заходів безпеки, єдине що про це необхідно постійно нагадувати. Якщо раніше серед інфікованих було багато осіб по яких ми не знали хто є джерелом захворювання, то сьогодні фактично таких немає. Як правило зараз йде мова про сімейні вогнища. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми зведемо кількість хворих до мінімуму, а в перспективі до нуля".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook