Зарплата мера Нововолинська у два рази вища ніж заробіток очільників міст-мільйонників Києва й Одеси.

Читайте також: Мера Нововолинська терміново госпіталізували у луцьку лікарню

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков за 2019 рік офіційно задекларував 597 657 гривень заробітної плати. Це приблизно 49 тисяч 804 гривні в місяць.

І це тоді, коли мер Києва Віталій Кличко за цей же період отримав 318 599 гривень. Про це у фейсбуці повідомив громадський активіст Анатолій Бідзюра.

 

Щоб побачити більш ширшу картину, журналісти БУГу поцікавилися зарплатою інших мерів Волині і України. З’ясували, що в мера Одеси заробіток також значно менший, ніж в мера Нововолинська.

Так, згідно декларації, зарплата Геннадія Труханова, який є міським головою міста-мільйонника Одеси, склала у 2019-му році 224 тисячі 864 гривні.

 

Тобто, в 2,5 рази зарплата в нововолинського мера вища, ніж у мера Одеси.

Читайте також: Нардеп Гузь презентував громадську платформу "Новий Нововолинськ". Головні меседжі (фото)

Це при тому, що міста Київ та Одеса є обласними центрами. У Києві населення становить понад 3 мільйони, в Одесі – 1 мільйон 15 тисяч осіб, а в Нововолинську – лише 52 тисячі. Але мер Нововолинська обходиться громаді набагато дорожче.

Меншими є й зарплати мерів Чернівців, Івано-Франківська, Житомира, Червонограда, Миколаєва, Вінниці, Херсона та багатьох інших міст України з набагато більшою територією й кількістю населення.

Зарплати мерів інших міст обласного значення Волині теж значно менші, ніж Віктора Сапожнікова.

Зокрема, ковельський міський голова Олег Кіндер за 2019 рік задекларував 507 904 гривень заробітної плати, а мер Володимир-Волинського Петро Саганюк протягом 2019 року отримав 455 тисяч 129 гривень заробітку. 

До слова, медсестрі потрібно працювати 11 років, щоб отримати в рік таку суму грошей, як мер Сапожніков.

Лікарю вторинної ланки – 11 років, вихователю дитсадка – 10 років, вчителю – 7 років, а лікарю первинної ланки – трішки менше 3 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook