Протягом 2017 року показник середньої зарплати в "Укрзалізниці" зріс у півтора разу – від 5932 грн у січні до 9440 грн у грудні.

Читайте також: В Україні з'явиться високошвидкісна євроколія

"Загалом від січня до грудня 2017 року залізнична галузь перемістилася на 13-те із 17-го місця за рівнем середньомісячної заробітної плати серед галузей економіки країни", - зазначають у компанії, передає ТСН.

В "Укрзалізниці" від 1 січня 2018 року запровадили збільшені на 10-30% місячні оклади для провідників пасажирських вагонів та стюардів. Також у середньому на 20% зросли оклади робітників найпростіших професій, робота яких не тарифікується. Наприклад, кур’єр, прибиральник виробничих приміщень, сторож, підсобний робітник та інші.

Також запроваджують збільшені на 17-22% тарифні ставки для водіїв автотранспортних засобів. Робітники підрозділів воєнізованої охорони регіональних філій (старший стрілець та стрілець) будуть переведені з місячних окладів на годинні тарифні ставки з дотриманням  вимог законодавства України про працю.  У результаті цього їхня зарплата збільшиться до 30%.

Таким чином, нову систему оплати праці на підприємстві запровадили майже для всіх робітничих професій. Наступний крок – інші категорії: техніки, технічні службовці, фахівці, професіонали та керівники всіх рівнів. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitte