У середу, 14 серпня, в будинку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрія Гримчака пройшли обшуки.

Читайте також: СБУ затримала заступника міністра з питань окупованих територій Гримчака на хабарі у півмільйона доларів (фото)

Після цього Гримчака і його помічника затримали за підозрою у хабарництві, пише Новое Время.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомили, що справа із затриманням і хабаром не стосується діяльності їхнього відомства. А посади помічника заступника міністра у них взагалі немає.

Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, Гримчака підозрюють у шахрайському заволодінні $ 1,1 мільйона.

За словами Луценка, Гримчак і його помічник вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для прийняття замовних рішень щодо будівництва.

Читайте також: Зеленський доручив звільнити керівників силових відомств Волині (оновлено)

У прес−службі НАБУ повідомили, що Гримчака і його помічника затримали під час отримання першої частини хабара в розмірі 480 тисяч доларів.

У НАБУ додали, що Гримчака і його помічника підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ і УСР ГПУ.

Як розповіла дружина Гримчака Юлія, чиновника затримали близько 21:40 коли він вийшов в магазин.

За її словами, вона вперше чує про хабарі, який інкримінують її чоловіку. Жінка називає кримінальне провадження політичним замовленням.

Юлія Гримчак уточнила, що другий затриманий − її брат.

За даними 24 каналу, його ім'я − Ігор Овдієнко. Його затримали на проспекті Перемоги в Києві, біля метро Нивки.

Під час затримання Овдієнко стало зле − швидка діагностувала у нього високий тиск − 230/170. Адвокат Овдієнка заявив, що у його підзахисного цукровий діабет і II група інвалідності.

Адвокат Фелікс Кашарський розповів, що зараз обшуки в будинку Гримчака завершилися. Чиновник перебуває "на Борисоглібській" (ймовірно, в управлінні спеціальних розслідувань Генпрокуратури на вулиці Борисоглібський в Києві).

Юрій Гримчак працює в МінТОТ з 2016 року. Спочатку він займав посаду радника міністра, а потім став заступником міністра. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook