Троє українських моряків, які зазнали поранень унаслідок нападу з боку Росії поблизу Керченської протоки, наразі перебувають у лікарні СІЗО, стан усіх трьох пацієнтів головний лікар оцінює, як стабільний і задовільний.

Читайте також:Держприкордонслужба привела в бойову готовність кораблі і катери

Про це розповіла адвокат Євгенія Закревська з посиланням на Павла П’ятницького − члена Громадської спостережної комісії Москви з контролю за дотриманням прав громадян в місцях позбавлення волі, пише "Громадське"

За її словами, троє українських моряків, яких було поранено під час атаки росіянами українських кораблів біля Керченської протоки, перебувають у лікарні слідчого ізолятора №1 у Москві, так званої "Матроської тиші".

Також правозахисниця повідомила, що двом військовослужбовцям, які внаслідок атаки з боку РФ зазнали осколкові поранення, було накладено гіпс.

"Їм роблять перев’язку, ставлять крапельниці. Адміністрація ізолятора видала зимовий одяг і взуття, чисту постільну білизну. Якістю харчування поранені є задоволеними, претензій будь-яких до медиків санітарної частини ізолятора або інспекторам московського управління Федеральної служби виконання покарань не мають", – зазначила Закревська.

Читайте також: У Росії заявляють про окупацію Києва та Львова

Крім того, вона розповіла, що:

Василь Сорока, співробітник контррозвідки СБУ, який під час атаки РФ дістав осколкове поранення руки, перебуває в одиночній камері;

Андрій Ейдер з осколковими пораненнями ніг – з двома сусідами по камері, які нібито допомагають йому виходити на прогулянку, військовому також видали тростину;

– Ще один поранений моряк Андрій Артеменко теж перебуває у камері з двома сусідами, у нього – осколкове поранення руки та пошкоджено білки очей.

"Стан усіх трьох пацієнтів головлікар лікарні оцінює як стабільний і задовільний", – підсумувала юрист.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter