Понад три місяці білоруси виходять на вулиці з акціями протесту проти правління Олександра Лукашенка. 22 листопада у Мінську запланували Марш проти фашизму. Силовики звезли до центру Мінська спецтехніку та автозаки. Ще до старту акцій учасників почали розганяти та затримувати.

Читайте також: Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти Білорусі

У Мінську на вхід та вихід закрили станції метро "Площа Леніна", "Жовтнева", "Площа Перемоги", "Площа Якуба Коласа", "Неміга", "Купалівська", всі станції третьої лінії. Про це інформує 24 канал з посиланням на TUT.by.

Автозаки та водомети – у центрі Мінська

Ще з самого ранку до центру столиці Білорусі почали звозити  автозаки, автобуси з силовиками та водомети. Їх помітили, зокрема, на площі Незалежності, поблизу Парку Дружби народів та Студентського містечка.

Стелу та палац Незалежності оточили огорожею.

Читайте також: У Білорусі анонсують проведення нового масштабного мітингу: до міста стягнули військову техніку (відео)

Силовики застосовують спецзасоби

Незважаючи на засилля силовиків та спецтехніки, люди таки вирушили до центру столиці Білорусі, аби взяти участь у демонстраціях.

Ще до старту акцій силовики розпочали перші затримання. На Кам'яній Гірці люди в балаклавах розганяли колону мітингувальників та застосували спецзасоби. Також спецзасоби застосували і на проспекті газети Правда.

Ще до старту акцій людей почали затримувати

На вулиці Ванєєва прибули одразу 10 мікроавтобусів з силовиками. Затримували переважно чоловіків, яких висмикували з колони. Схожа ситуація і в інших районах міста. 

Досить напружена ситуація біля станції метро "Усход". Там активісти йшли колоною та закликали людей дивитися "не в телевізор, а у вікно". У цьому районі також бачили кілька карет швидкої.

Проте потік людей до центру лише збільшився. Машини ДАІ перекрили деякі проспекти та вулиці, що ведуть до центральної частини Мінська. Не впускали навіть громадський транспорт.

Читайте також: "Білорусь стає ядерною державою", – Лукашенко

Режим воює з біло-червоною символікою

У мінському мікрорайоні "Восток" комунальники продовжили війну з революційними кольорами. Вежу, пофарбовану у білий та червоний, вирішили спиляти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook