Слідчий суддя наклав арешт на 247 млн гривень оточення колишнього президента Віктора Януковича у "Міжнародному інвестиційному банку", який належить Петру Порошенку.

Читайте також: "Послав їх на смерть, а яхту приберіг": "слуга" зробив жорстку заяву про Порошенка

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

"За клопотанням прокурора Офісу Генерального прокурора 13 січня 2020 року слідчий суддя наклав арешт на кошти в сумі 247 млн грн, які належали ПАТ "Всеукраїнський Банк Розвитку" та знаходились на рахунках ПАТ "Міжнародний Інвестиційний Банк". 16 січня 2020 року суд прийняв рішення про передачу цих коштів в управління АРМА та зобов’язав ПАТ "Міжнародний Інвестиційний Банк" перерахувати кошти на рахунки АРМА", – йдеться у повідомленні.

Вказані кошти були заарештовані в кримінальному провадженні щодо легалізації незаконних доходів по фінансових операціях оточенням колишнього Президента України Віктора Януковича.

Читайте також: Янукович вляпався в новий скандал: експрезидент-втікач обманює росіян і віджимає їхню землю

Наразі проводяться процесуальні та слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб причетних до легалізації незаконних доходів по фінансових операціях на суму майже 84 млн доларів США (еквівалент понад 692 млн грн).

Нагадаємо, що президент-втікач Віктор Янукович у російському місті Сочі "віджав" у місцевих елітну землю та побудував там міні-Межигір’я.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook