У дві області України, де найскладніша ситуація із зараженням новим коронавірусом COVID-19, у першу чергу спрямують медичні вироби, обладнання та медикаменти, які літаками доправлять із Китаю. Про це ввечері 3 квітня у відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський, – йдеться на сторінці Офісу глави держави у мережі.

Читайте також: На Волині у 42-річної жінки виявили коронавірус

"Наступні вантажі з Китаю будуть у першу чергу направлені у Тернопільську та Чернівецьку області, де ситуація найскладніша", – наголосив глава держави.

Також президент пояснив ситуацію стосовно звернення лікарів із міста Монастириськ, де наразі в лікарні є 4 апарати ШВЛ. Місцеве управління закупить ще. Працівників забезпечено костюмами й респіраторами на найближчі дні, йде робота над їхнім повним забезпеченням усім необхідним.

Зі слів прзидента медики міста Дубна звернули увагу на те, що лікарів "швидкої" не забезпечено засобами індивідуального захисту. Ми відправили тисячу захисних костюмів та 6 тисяч масок саме для цих медичних працівників. Але Департамент охорони здоров’я Рівненщини, розподіляючи засоби, на жаль, помилився і нічого не передав екстреній медичній допомозі. Вчора питання було частково вирішено.

Читайте також: У Луцьку розшукують заробітчан, котрі повернулись з-за кордону та не дотримуються самоізоляції

"Ми вирішуємо й питання, які порушили у своєму зверненні лікарі Одеського обласного медичного центру. Також виправлено несправедливу ситуацію, у якій опинилися працівники екстреної медичної допомоги. Їм буде виділено грошову надбавку за протидію коронавірусу. Вчора МОЗ видав відповідний наказ", – зазначив президент.

Нагадаємо, що Зеленський ухвалив указ, згдно з яким українські медики вирушать на допомогу Італії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook