Віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук може замінити голову ВР Дмитра Разумкова на його посаді в парламенті.

Читайте також: "Правильні тези по підсумку року": "Слуги народу" отримали новий документ, – ЗМІ

Як повідомляє "Українська правда", президент України Володимир Зеленський хотів би бачити Стефанчука на чолі Ради. Главі держави нібито не подобається зайва самостійність Разумкова, який начебто має власні політичні амбіції і намагається не залежати від Офісу президента.

"Як розповідають в оточенні Зеленського, президент був би не проти підсадити Стефанчука на щабель вище в парламентській ієрархії. Але є проблема – цей щабель вже зайнятий", – пише видання.

Проте наголошується, що з ухваленням такого рішення не поспішатимуть. Адже для зміни голови ВР потрібно публічно пояснити, що не так із Разумковим і знайти голоси на підтримку Стефанчука.

У публікації йдеться, що для "розкрутки" Стефанчука були створені спеціальні "трійки", які займаються різними сферами. Керувати їх роботою і має Стефанчук для формування образу "державника".

Читайте також: Зеленський відсторонив Тупицького з посади очільника КСУ

"Є економічна "трійка", фінансова, податкова тощо. Ось скільки комітетів у Раді – стільки приблизно і "трійок". На них вирішують, які закони треба підготувати, щоб виконати обіцянки Зеленського, що саме туди записати, і коли це можна провести через комітети і Раду", – повідомило джерело в уряді.

Водночас сам Разумков у процес роботи "трійок" не залучений.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook