Україні з'явиться Конгрес місцевих та регіональних влад, першим глобальним завданням якого буде підготовка Муніципального кодексу.

Читайте також: На Волині реорганізовують старі РДА

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Ради розвитку громад та територій у межах Всеукраїнського форуму "Україна 30". Пише ТСН.

Як розповів глава держави, у нового органу буде свій постійно чинний офіс. І його робота, як наголосив президент, має бути максимально ефективною, а не лише "на папері". Тож передусім Конгрес має зосередитися на розробці Муніципального кодексу України.

"Є різні бачення, різні моделі цього документа. Думаю, що вам вдасться розробити кодекс, який сприятиме не лише розвитку окремих регіонів, але й зміцненню унітарної, неподільної України", – сказав Зеленський.

Також український президент зазначив, що Конгрес має сприяти встановленню якісно нових відносин між центральною та місцевою владою, оскільки вони "не конкуренти й не суперники, а партнери та одна команда".

Читайте також: Скільки людей працюватиме у реорганізованих РДА на Волині

Своєю чергою, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що реформа адміністративно-територіального устрою передбачає відповідальність за організацію власного добробуту на місцях.

"Надані в результаті реформи фінансові та управлінські можливості дозволили громадам успішно реалізувати місцеві ініціативи, і все більше громад продовжують розкривати власний потенціал. Тепер у межах децентралізації необхідно посилити взаємодію між органами державної влади та місцевим самоврядуванням", – додав Шмигаль. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook