Президент України Володимир Зеленський призначив свого нового прессекретаря. Ним став журналіст та телеведучий телеканалу «Україна 24» Сергій Никифоров. Він замінив на посаді попередню речницю Юлію Мендель.

Читайте також: Мендель перед відставкою заробила за місяць в рази більше, ніж Зеленський: названо суму

Про це йдеться у відповідному указі глави держави від 9 липня, пише Громадське.

Зазначимо, про те, що саме Никифоров стане новим речником президента раніше вже повідомляли в ОП. Напередодні там зазначили, що він уже почав працювати. Зокрема, Никифоров супроводжував Зеленського під час офіційного візиту президента до Литви, який відбувся 6-7 липня.

У президента переконували, що конкурс на посаду прессекретаря тривав близько двох місяців. Від початку було орієнтовно 70 претендентів. Врешті переміг журналіст та телеведучий телеканалу «Україна 24» Сергій Никифоров.

Читайте також: Мендель йде з Офісу президента – ЗМІ

Про нового речника

Никифоров професійний тележурналіст із 15-річним стажем. У 2007–2011 роках був кореспондентом телеканалу «Перший національний». Раніше працював на телеканалах «К1» та «24 каналі».

У 2011-му Никифоров перейшов на ‎міжнародний канал Euronews та переїхав у французький Ліон. Свою роботу там закінчив у 2017 році.

Вже з 2019 року Никифоров працював у холдингу «Медіа Група Україна», що входить до структур Ріната Ахметова. Зокрема він працював ведучим випуску новин телеканалу «Україна 24», ранкового шоу «Ранок чемпіонів» та був кореспондентом програми «Сьогодні».

У 2020 році Никифоров заявляв, що «Україна 24» «це не черговий політичний проєкт» та казав, що стежить за новинами «майже завжди, коли не спить».

Де попередня речниця?

У квітні попередня прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель написала заяву на звільнення. Очікується, що після призначення нового речника Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook