У Мінську домовились про початок розведення військ у населених пунктах Петрівське та Золоте на лінії фронту на Донеччині.

Читайте також: "Росія – вбивця наших синів": родичі загиблих в Іловайську прийшли під посольство РФ у Києві

Про це повідомив на брифінгу президент Володимир Зеленський.

"Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені. І від військових ніяк не вплине на вашу безпеку. Прикладом для цього є розведення військ в Станиці Луганській областях", − заявив Зеленський.

Зеленський також розповів про "формулу Штайнмаєра".

"Ми відповіли на лист пана Сайдіка (голови ОБСЄ) що ми погоджуємо текст формули Штайнмаєра. Формула повинна буде імплементована у новий закон про особливий статус Донбасу", − пояснив глава держави.

Закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

"Буде новий закон, який розроблятиме парламент публічному обговоренні з суспільством. І в цьому законі не буде перейдено жодної "червоної лінії", − пояснив президент.

Читайте також: Україна і Росія домовилися про обмін утримуваними за формулою 33 на 33

"Тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО, відомий також у суспільстві як закон про особливий статус Донбасу, починає діяти на постійній основі за умови − будь ласка, зараз дуже важливо – за умови, коли там відбудуться місцеві вибори.

Проведені згідно Конституції і законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулись за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів", − додав президент.

1 жовтня у білоруському Мінську відбулось засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) зі врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook