Президент Володимир Зеленський оголосив про створення президентського університету, який готуватиме «людей майбутнього», та підписав відповідний указ.

Читайте також: Мендель перед відставкою заробила за місяць в рази більше, ніж Зеленський: названо суму

Про це Зеленський заявив 31 травня під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука», пише УП.

«Це заклад вищої освіти, який буде готувати людей майбутнього. Який навчатиме спеціалістів, що зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави в дуже важливих пріоритетних найактуальніших напрямках. Напрямках сьогодення і завтрашніх викликів», – розповів президент.

За його словами, університет готуватиме спеціалістів з інформаційної та кібербезпеки, зі штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних та біотехнологій.

Зеленський планує зібрати у президентському виші найкращих викладачів та найкращих учнів зі всієї України, які навчатимуться безкоштовно.

Читайте також: Показали, як виглядає елітний кортеж Олени Зеленської (фото, відео)

«А потім будуть працювати в державі, працювати тут, реалізуватися тут, в Україні, на благо нашої держави, на захист кожного українця», – додав Зеленський.

Де саме буде розташований університет та як випускників стимулюватимуть залишатися працювати в Україні, президент не розповів.

Більше деталей про виш, за словами Зеленського, мають розповісти інші спікери форуму.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook