28 липня Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення про зміну начальника Генерального штабу Збройних Сил України, командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ та командувача Операції об’єднаних сил.

Читайте також: Екскомандир волинської бригади став новим головнокомандувачем ЗСУ

Як повідомили у пресслужбі глави держави, з посад звільнено Сергія КорнійчукаЄвгена Мойсюка та Володимира Кравченка.

Про причини звільнення у повідомленні не йдеться. Володимир Зеленський лише наголосив на тому, що ефективна взаємодія між командирами та керівниками всіх рівнів є основою для успішного функціонування сфери оборони та сектору безпеки.

«Після проведених ротацій та заміни командирів і керівників як в армії, так і в Міністерстві оборони, очікую системнішої роботи та розуміння кожним бійцем нашої армії перспективи розвитку Збройних Сил загалом», – заявив глава держави.

Також у пресслужбі президента повідомили, що начальником Генерального штабу Збройних Сил України призначено Сергія Шаптала, а новим командувачем Операції об’єднаних сил став Олександр Павлюк.

Нагадаємо, раніше з посади головнокомандувача Збройних сил України було звільнено Руслана Хомчака. Таке рішення ухвалив Володимир Зеленський 27 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook