У вівторок, на фракції Президент Зеленський "запропонував" своїм "слугам" призначити на вельми серйозну посаду міністра агрополітики свою людину – чинного главу Госгеокадастру Романа Лещенко. Не плутати з Сергієм Лещенком.

Читайте також: В Україні з’явиться ще одне міністерство: Шмигаль розповів деталі

Про це у Telegram написав Антон Поляков.

Це здивувало не лише опонентів Зеленського, а й багатьох "слуг". Чому саме Лещенко? До речі, це той самий друг Зеленського, який в 2019 на президентських виборах вніс в його передвиборний фонд понад 1,5 млн гривень. Мабуть тому його досить швидко посадили в грошове крісло глави Госгеокадастру.

І Лещенко відразу ж почав відпрацьовувати "вкладення" в Президента. Вся його "діяльність" була одним цільним порушенням закону – починаючи з непрозорого і проблемного конкурсу на заміщення посади, продовжуючи блокуванням виділення землі учасникам АТО і закінчуючи провалену інвентаризацією землі.

Для Романа Лещенко не в новинку порушувати взяті на себе зобов'язання. Він любитель "елегантних" маневрів. Наприклад, під час перебування директором підприємства з іноземними інвестиціями він зловжив своїм службовим становищем для заволодіння оборотним капіталом ввіреного йому підприємства та направив його для розвитку власної агро-фірми. Ось такий спритник. А зараз йому належить розгляд навколо старих гріхів. Цікаво, як він буде це поєднувати з роботою міністром? І чи збільшить це привабливість нашої країни в очах інвесторів?

Читайте також: МОЗ може очолити фахівець з відмивання бюджетних коштів, – ЗМІ

І Зеленський явно все знає і розуміє, тим більше про це публічно говорили кілька експертів. Але, мабуть сила дружби так велика, що ніякі розумні доводи не ставити на посаду подібне токсична "нове обличчя" не спрацьовують.

Лещенко "напрацював" собі таку репутацію, що ним вже зайнялися іноземні журналісти. Так що шоу буде цікаве. Мабуть він дуже сильно насолив своїм іноземним партнерам.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook