Президент України Володимир Зеленський вимагає, щоб правоохоронні органи за два тижні встановили походження та причетних до "злитої прослушки" імовірно з кабінету Гончарука. Відповідне доручення Зеленський озвучив під час зустрічі з керівництвом СБУ, МВС, НАБУ, ДБР, Офісу генпрокурора і УДО.

Читайте також: Олексій Гончарук написав заяву про відставку з посади Прем'єр-міністра України

Вимагаю, щоб за два тижні, якомога швидше ми з вами отримали інформацію – хто вів прослушку, заявив президент України під час наради з керівництвом правоохоронних органів. Про це повідомляє Офіс Президента України.

Президент зауважив, що у межах кримінального провадження необхідно чітко встановити коло осіб, які були присутніми на переговорах. Крім того, потрібно з'ясувати усі обставини, за яких вони відбувалися.

"У засобах масової інформації було багато фейків про присутність тих чи інших посадових осіб. У ЗМІ є світлина буцімто з цієї зустрічі. Необхідно з'ясувати, чи справді всі ці люди були учасниками, чи ні," – заявив глава держави.

Президент розповів, що у Кабінеті Міністрів України було декілька зустрічей, під час яких тривали жваві переговори. Водночас зустріч, прослушку з якої "злили" у мережу, тривала протягом 5 годин.

Читайте також: Зеленський "помилує": нардепи від "слуг" активно листуються про відставку Гончарука (фото)

Крім того, Володимир Зеленський зобов'язав правоохоронні органи вже за два тижні унеможливити факти прослуховування топ-посадовців у майбутньому та технічно забезпечити захист інформації.

Наголошується, що несанкціоноване прослуховування та фіксування розмов у приміщеннях органів державної влади всіх рівнів є питанням національної безпеки України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook