Президент Володимир Зеленський зробив подання про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії. Повідомляє theБабель.

Читайте також: Рябошапка ошелешив заявою про арешт Порошенка

Подання на розпуск ЦВК вже надійшло в Раду і зареєстровано. Воно направлено до профільного Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Засідання комітету заплановане на завтра, 11 вересня.

Формальним приводом для звільнення членів ЦВК стане ситуація у 198 окрузі Черкаської області, де Верховний суд скасував результати виборів за позовом кандидатки від "Слуги народу" Наталії Дяченко, в результаті чого самовисуванець Сергій Рудик не склав присягу народного депутата.

"Насправді Банкову не влаштовує контроль над ЦВК в руках колишнього президента Петра Порошенка та ексдепутата Олександра Грановського", – пише видання, посилаючись на джерело в Офісі президента.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду 24 серпня задовольнив позов Наталії Дяченко до ЦВК і скасував протокол комісії про результати виборів у 198 окрузі

Центральна виборча комісія затвердила внесення до держбюджету 467 млн грн фінансування для партій, які пройшли до Верховної Ради IX скликання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook