Президент України Володимир Зеленський заявив, що посилений карантин виправдав себе і скоро країна отримає мільйон доз вакцини проти коронавірусу.

Читайте також: Акторка зі "Слуги народу" стала експерткою Зеленського й отримала з бюджету 18 млн грн

Нове звернення глави держави опубліковано в Telegram-каналі Офісу президента. У ньому Зеленський зазначив, що в Україні стало більше ліжок для пацієнтів із COVID-19 і 80% із них забезпечено киснем.

"Хочу привітати із цим (виходом із локдауну) всіх вас і подякувати кожному. Разом із вами, завдяки свідомості, уважності і дисципліні, ми змогли досягти хороших результатів. На відміну від більшості європейських країн, після зимових свят у нас не сталося спалаху інфекції, це найголовніше. За час локдауну людей, які одужали, було більше, ніж тих, хто захворів", – сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що в країні з'явилося 14 тисяч додаткових ліжок для хворих на коронавірус і загальна їхня кількість уже майже сягла 70 тисяч. 70% ліжок вільні, а понад 80% – забезпечено киснем.

Також президент зазначив, що вже в лютому почнеться вакцинація і скоро Україна отримає мільйон доз.

"Уже в лютому почнеться вакцинація. Ми очікуємо, що скоро в Україну надійде 1 мільйон доз вакцини від провідної міжнародної компанії. Подробиці зможемо озвучити найближчим часом", – сказав він.

Загалом глава держави зазначив, що ситуація із захворюваністю в країні стабільна, контрольована і не така загрозлива, як навесні.

Читайте також: Степанов назвав строки початку масової вакцинації: з кого почнуть

"Але давайте не будемо розслаблятися. Завершення локдауну не означає завершення війни з COVID-19. Я особисто вас прошу, продовжуйте дотримуватися правил безпеки: носіть маски, дезинфікуйте руки, тримайте дистанцію, а в разі появи симптомів звертайтеся до сімейного лікаря", – підсумував Зеленський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook