У одному із сіл Косівського району на Івано−Франківщині викрили масштабну нарколабораторію з вирощування наркотичних конопель та їх переробки на наркотик.

Читайте також: На Волині "накрили" банду, яка продавала наркотики через інтернет

Виробництво організували в тепличного−овочевому комбінаті, який разом зі спільниками взяв у оренду місцевий житель. У теплицях площею 4 га зловмисники висадили елітні сорти наркотичних конопель. А господарські та адміністративні будівлі пристосували під процес переробки наркотичної сировини, повідомили у відділі комунікації ГУНП Прикарпаття.

"Під час спецоперації правоохоронці затримали одного з організаторів та двох співорганізаторів. А також двадцятьох найманих працівників, які забезпечували роботу нарколабораторії; вилучено два пістолети. У теплицях на спеціальному ґрунті виявлено близько ста тисяч дорослих нарковмісних рослин. Знайдено подрібнену рослинну масу сухих суцвіть та листя загальною вагою понад тонну", − розповіли в поліції.

Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на "чорному ринку" становила б понад €50 млн. Кілограм готового зілля організатори збували за €3,5 тис. Перевіряється версія, що наркотик гуртовими партіями переправляли закордон.

Наймані працівники включно з охороною працювали в 2 зміни. Проживали в господарських будівлях із кухнею та їдальнею і отримували зарплату. Працівників під час зміни зачиняли на території, щоб вони не крали і нікуди не виходили.

Плантація була обладнана високотехнологічними системами підігріву, освітлення, поливу, підживлення ґрунту та повітря, датчиками температури і вологості, централізованою мережею відеоспостереження та охоронялася службовими собаками.

Читайте також: У Луцьку водій під наркотиками роз'їжджав тротуарами міста (фото)

Слідчі відкрили кримінальне провадження.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook