Бойовики змушують українського військового, який 28 січня зник у зоні Операції об'єднаних сил, і перебуває в них у полоні, говорити на камери російських ЗМІ речі, що дискредитують Збройні сили України та Україну. Розшуки військового тривали кілька днів.

Читайте також: На Донбасі від кулі окупантів загинув український військовий

Про це у середу, 3 лютого, повідомляє пресслужба Оперативного командування "Північ" на своїй сторінці у Facebook, пише ТСН.

"Сьогодні окупаційна влада так званої "ДНР" оприлюднила кілька відео з цим військовослужбовцем, де його змушують все більше і більше лити бруд на Україну та своїх побратимів. Це вже не перший випадок примусу полонених говорити на камери російських ЗМІ речі, що дискредитують Збройні сили України та нашу країну", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі деталі зникнення військовослужбовця встановлює слідство.

Читайте також: На Донбасі пропав український військовий, чоловік ймовірно знаходиться на непідконтрольній Україні території

"Але цей випадок ще раз доводить, що російські окупанти здатні на будь-які найпідліші дії, аби лиш нашкодити іміджу захисників України. Просимо військовослужбовців та цивільних в зоні проведення операції Об’єднаних сил бути надзвичайно обережними і ні в якому разі не довіряти ворогові", – резюмується в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у зоні ООС на Донбасі під час чергування на одному із взводних опорних пунктів зник військовий. Його зброя та набої залишились на місці служби.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook