Черговий номер "Волинської газети" вийшов у світ зі своєрідним "репортажем" про візит на Волинь президента України Володимира Зеленського. А саме, у розміщеному на першій сторінці матеріалі редколегія видання скаржиться, що місцеві журналісти не були поінформовані про візит Президента у регіон, який відбувся 22 жовтня. На місці справжнього репортажу про поїздку глави держави на Волинь, видання розмістило інформацію про те, що журналістів не допустили до висвітлення візиту.

Читайте також: Гарбуз, зустріч із "медведчуківцями" і програш кандидата: як минув візит Зеленського на Волинь

Головний редактор газети Володимир Данилюк зазначає, що ніколи не вдасться побудувати демократичного суспільства, доки носії влади будуть уникати представників масмедіа, які, своєю чергою, не можуть об'єктивно повідомляти про їхню діяльність.

"Суть публічності в роботі чиновників усіх рівнів якраз і полягає в тому, щоб не тільки розповідати про свої досягнення через підконтрольні ресурси, але й працювати відкрито та відповідати на всі, навіть на найнезручніші запитання журналістів. І оточення Президента повинне показувати позитивний приклад для наслідування, а не бути зразком печерних заборон", – пише головний редактор газети у Facebook.

На нестандартний "репортаж" відреагував і голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко та зазначив, що раніше на подібні проблеми із доступом нарікали журналісти з інших міст.

"Колеги хотіли б опублікувати матеріал про перебування Президента на Волині, але місцевим журналістам не було забезпечено доступ на заходи за участі глави держави.

Очевидно, що під час візитів Президента у регіони перевагу варто віддавати спілкуванню із місцевими журналістами. Регіональні ЗМІ висвітлюватимуть проблеми своїх областей, порушені під час візитів Президента, набагато ширше, ніж це подається у офіційних релізах чи коротких теленовинах на національних телеканалах. Беззаперечно, відвідини Президента – це подія для регіону. Але лише якщо не закриватися від місцевих ЗМІ", – пише Сергій Томіленко.

Читайте також: Поїхав просити підтримки у Зеленського: як проголосували за нового ректора у Ковельському коледжі ЛНТУ

Він зазначає, що національна спілка журналістів України солідарна з колегами з Луцька і закликає Офіс Президента забезпечити належний доступ регіональних журналістів на заходи за участі глави держави.

Нагадаємо, що 22 жовтня Волинь з черговим візитом відвідав президент України Володимир Зеленський. Проте, про поїздку президента ні Офіс президента, ні Волинська обласна державна адміністрація не анонсували. А волинські журналісти не змогли потрапити на заходи за участі глави держава. Про поїздку медійники дізналися зі своїх джерел.

Уже після візиту офіційний сайт президента повідомив, що Володимир Зеленський взяв участь у круглому столі з представниками об’єднаних територіальних громад регіону. Також він побував у Вербківському навчально-виховному комплексі та оглянув відремонтовані приміщення; подивився на перебіг ремонтних робіт на ділянці автодороги М-07 Київ ‒ Ковель ‒ Ягодин (на Люблін). 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook