На Волині експрес-тест підтвердив наявність коронавірусу в двох волинян, чекають остаточних результатів; На волинському заводі працівник отримав множинні переломи кісток та рвані рани; У пожежі на Волині загинули брати; Через "Ягодин" намагалися вивезти майже 40 тисяч медичних халатів; На Волині священник окропив вулиці села − такими були головні події Волині та Луцька у понеділок, 23 березня.

Читайте також: Фонд Ігоря Палиці спільно з Луцькою міськрадою забезпечать пільговиків продуктовими наборами

На Волині експрес-тест підтвердив наявність коронавірусу в двох волинян, чекають остаточних результатів

На території Волинської області не виявлено жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання на коронавірус. Про це під час брифінгу щодо заходів із протидії коронавірусній інфекції у Волинській області повідомила заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак.

Тетяна Щербак зазначила, що за даними Центру громадського здоров'я станом на 10 ранку 23 березня в Україні лаборатортно підтверджених 73 випадки коронавірусу.

"На Волині станом на 12:30 23 березня жодного пацієнта з цим вірусом не підтверджено. Але ми очікуємо два результати щодо волинян, які мали позитивний результат експрес-тестів", – наголосила чиновниця.

З підозрою на коронавірусну інфекцію в області нараховується 11 осіб. Загалом з початку епідемії таких осіб було 26 і всі вони виявилися негатиними.

"Наголошуємо, що сьогодні офіційно підтвердити коронавірус можна лише за результатами лабораторного дослідження. Швидкі тести не дають точного результату", – наголосила Тетяна Щербак.

Читайте також: Стало відомо, коли Волинь отримає тести на коронавірус, дезінфектори та маски

На волинському заводі працівник отримав множинні переломи кісток та рвані рани

3 березня близько 13:00 на підприємстві "Нововолинський ливарний завод", за адресою вулиця Луцька, 29 під час роботи травмувався працівник. 

Про це відомо з ухвали Нововолинського міського суду від 12-го березня, яка міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Cлюсар-ремонтник ПРАТ "НЛЗ" під час робіт із стропування та увязення вантажу масою до 5 тонн, що відбувалося на території двору заводу, внаслідок раптового зміщення напівмоста крана, був притиснутий до іншого напівмоста. Чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді множинних переломів кісток таза, рваних забійних ран колін.

Відомості про подію внесені до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 271 КК України – порушення вимог законодавства про охорону праці.

Читайте також: У Луцьку відключать водопостачання на декількох вулицях міста

У пожежі на Волині загинули брати

На Волині у селі Рудка-Миринська Ковельського району в пожежі загинули двоє братів.

Інформують, що 22 березня о 21:15 до служби 101 надійшло повідомлення про пожежу у дерев’яному житловому будинку.

На місці пожежі виявили тіла двох братів – 1961 та 1966 років народження. Загорання ліквідували силами співробітників 21-го Державного пожежно-рятувального поста, місцевих пожежних команд сіл Поворськ та Пісочне.

Пожежу локалізували о 21:50, ліквідували – о 23:03.

Вогонь знищив дах, перекриття на площі 20 м кв., речі домашнього вжитку, пошкоджено стіни. Причина пожежі та обставини загибелі людей встановлюються.

Читайте також: У Луцьку згоріло два автобуси (фото)

Через "Ягодин" намагалися вивезти майже 40 тисяч медичних халатів

СБУ попередила вивезення з України майже 40 тисяч медичних халатів. 

На Волині Служба безпеки України попередила спробу незаконного вивезення з країни масштабної партії товарів протиепідемічного призначення, заборонених урядом до експорту.

На митному посту "Ягодин" в вантажівці, що прямувала до однієї з країн Євросоюзу, виявили майже 40 тисяч медичних халатів з нетканого синтетичного волокна.

Вартість затриманої партії становить майже 42 тисячі євро.

Організатори оборудки намагалися вивезти продукцію за кордон, незважаючи на запроваджені урядом обмеження через епідеміологічну ситуацію в Україні.

Читайте також: На Волині підприємство запустило пошиття медичних масок

На Волині священник окропив вулиці села (фото)

У селі Поступель Ратнівського району священник окропив вулиці села свяченою водою.

"З благословіння правлячого архієрея керуючого Володимир-Волинською єпархією Митрополита Володимира в церкві села Поступель відбувся водосвятний молебень, після якого настоятель храму протоієрей Микола окропив вулиці села святою водою", – йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook