Луцький міський голова Ігор Поліщук склав присягу; 42 новообраних депутати Луцької міської ради отримали мандати; На Волині з аукціону продали бурштину на понад 4 мільйони гривень; У Луцьку тимчасово перекриють декілька вулиць; На Волині невідома тварина подушила більше десятка домашніх кролів; Стало відомо, хто очолив Володимир-Волинську районну раду; Затримали лучанина, який тримав у себе вдома цілий арсенал зброї; Працівники Луцького геріатричного пансіонату живуть разом з підопічними через COVID-19; На Волині Держекоінспекція перевірить п'ять лісгоспів – такими були головні новини Волині 27 листопада.

Читайте також: "Об'єднаємо усі зусилля для процвітання успішної громади": відбулася перша сесія Луцькради VIII скликання (фоторепортаж)

Луцький міський голова Ігор Поліщук склав присягу

У Луцьку в Палаці культури, 27 листопада, розпочалась перша сесія міської ради VIII скликання. Відновідно до законодавства, першу сесію розпочала голова Луцької міської територіальної виборчої комісії Луцького району Волинської області Марія Парфенюк.

Поліщук Ігор Ігорович офіційно став головою міста Луцька, склав присягу посадової особи самоврядування та отримав нагрудний знак міського голови.

Мер подякував за роботу голові Луцької міської територіальної виборчої комісії Луцького району Волинської області Марії Парфенюк та подарував їй квіти.

42 новообраних депутати Луцької міської ради отримали мандати

Новообрані депутати Луцької міської ради VIII скликання отримали мандати.

Відновідно до законодавства, першу сесію розпочала голова Луцької міської територіальної виборчої комісії Луцького району Волинської області Марія Парфенюк.

Вона повідомила, що сесія є повноважною − зареєстровано 42 депутати.

Читайте також: "Слугам народу" платять по 20 тисяч доларів за голосування щодо бюджету", – Ігор Палиця (відео)

На Волині з аукціону продали бурштину на понад 4 мільйони гривень (фоторепортаж)

В Луцьку у п’ятницю, 27 листопада, уже вдруге відбувся відкритий аукціон з продажу бурштину. "Сонячне каміння", виставлене на продаж, було видобуто комунальним підприємством "Волиньприродресурс" Волинської облради. Під час торгів вдалося реалізувати 230 кілограм 801 грам бурштину.

Участь у відкритих торгах учасникам можна було брати як дистанційно (за допомогою відеозв’язку), так і знаходячись безпосередньо у залі, але перед аукціоном потрібно було пройти реєстрацію та зазначити кількість та фракцію бурштину, яка зацікавила покупця. 

У Луцьку тимчасово перекриють декілька вулиць

З метою гідного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, який щороку відзначають у четверту суботу листопада, традиційно у Луцьку відбудуться поминальні богослужіння та покладання квітів. Відповідне розпорядження підписав секретар міської ради Григорій Пустовіт, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Зокрема, 28 листопада о 15:40 відбудеться покладання квітів до пам'ятного знака Християнському милосердю волинян на території Хресто-Воздвиженської церкви, о 15:55 − покладання квітів до пам'ятника жертвам політичних репресій на площі перед Луцьким замком.

Читайте також: "Втрата нюху – життєво небезпечна", – оториноларинголог з Луцька про сезонні захворювання та лікування антибіотиками

На Волині невідома тварина подушила більше десятка домашніх кролів (фото)

На Волині вночі невідома тварина подушила більше десятка домашніх кролів.

Інцидент стався вночі 25-го листопада в одному із господарств села Зимне Володимир-Волинського району, невідома тварина подушила 13 кролів. Про інцидент повідомила  Валентина Сівак у соцмережі.

За її словами, тварина відкрила хлівчик, в одній із кліток видерла залізну сітку, щоб відімкнути дверці. У другій клітці видертий замок разом із шурупом. У третій була дерев’яна ручка, яка дуже важко відкривалася, її істота погризла.

Стало відомо, хто очолив Володимир-Волинську районну раду (фото)

27 листопада на першому засіданні Володимир-Волинської районної ради було обрано голову ради. Ним став Віктор Хиць, який балотувався від партії "За майбутнє".

Обирали голову шляхом таємного голосування депутати районної ради. Для цього попередньо у приміщення районного будинку культури підготували кабінки та урну для голосування.

Всього на голосування було висунуто два кандидати: Віктор Хиць та Юрій Динько.

Читайте також: На Волині за рухом міжміського транспорту можна буде слідкували онлайн

Затримали лучанина, який тримав у себе вдома цілий арсенал зброї (фото)

Слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області спільно із оперативниками управління стратегічних розслідувань у Волинській області та Луцького прикордонного загону за процесуального керівництва прокуратури під час санкціонованих обшуків у помешканнях   53-річного жителя Луцька вилучили зброю, боєприпаси та вибухові речовини. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На місце події прибули спеціалісти відділу вибухотехнічної служби ГУНП у Волинській області з метою фіксації, вилучення та транспортування виявлених вибухових матеріалів для належного зберігання.

Працівники Луцького геріатричного пансіонату живуть разом з підопічними через COVID-19

У Луцькому геріатричному пансіонаті – спалах коронавірусної інфекції, станом на 20 листопада зафіксували 50 випадків захворювання.

У зв’язку із цим з 2 листопада будинок престарілих – на карантині, а працівники установи по 14 днів живуть разом із підопічними. Загалом, за весь час пандемії від COVID-19 померло чотири мешканці будинку для літніх людей, про це повідомила директорка Луцького геріатричного пансіонату Алла Гнатюк.

Зі слів керівниці закладу, станом на сьогодні, 27 листопада, у пансіонаті COVID-19 підтвердили у 18 людей.

Читайте також: Стало відомо, чому луцькі перевізники не хочуть пускати маршрутки по Шопена (відео)

На Волині Держекоінспекція перевірить п'ять лісгоспів

Держекоінспекція проведе перевірки 5 лісогосподарських підприємств, які знаходяться на території Волинської області.

"Держекоінспекція перевірить 5 лісгоспів Волинської області. Отримав листа від Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Керівництво повідомило про готовність до перевірок ДЕІ", – зазначив голова ДЕІ Андрій Мальований.

Він нагадав, що раніше інспекція була недопущена до перевірок на лісогосподарські підприємства.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook