Через нічний бенкет у сауні Воротнівського заказника вимагають звільнити не тільки очільників Волиньлісу Олександра Кватирка але й Держлісагенства України Володимира Бондаря.

Читайте також: У Луцьку пройшов мітинг проти "лісової мафії", на якому вимагали звільнення Кватирка та Бондаря (фото, відео)

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Нагадаємо, днями громадські активісти та журналісти з'ясували, що будівля у Воротнівському лісі, яку лісівники назвали Молодіжним лісовим центром працює зовсім не для вивчення місцевої фауни. Зате тут часті гості – місцеві посадовці, які люблять відпочити на природі після тяжкої праці. Їх і застали серед ночі журналісти, яким добрі люди нашепотіли про лісові сабантуї. Визволяти відпочивальників від надокучливих журналістів приїхало аж 20 машин лісової охорони. Однак кореспонденти усе зняли на відео та виклали в інтернет. Тут і не забарилися політики, охочі попіаритись на гучному скандалі. Тепер вони мітингують під Лісовим господарством, а на їхній захід зібралася така пістрява публіка, що звела нанівець усю суть проблеми.

Тут як тут Андрій Фафлей – незмінний революціонер, який регулярно бере участь у політичних акціях і закликає хапати до рук зброю та стріляти владу. Поруч нього соратник Станіслав Романенко, котрий грозився спалити себе та очільників міста на порозі мерії. Тоді хлопця поклали лікуватися до психлікарні, що й допомогло йому уникнути відповідальності. Сьогодні він знову протестує. 

Також на акції протесту були і представники величезного деревообробного підприємтсва "Цунамі", власник якого має приватний маєток серед лісу. 

Активісти розгорнули плакат із написом "Геть лісову мафію" і зробили заяву про незаконну вирубку лісу, приватні будинки у заказниках та про безліч інших важливих речей. 

Керує парадом депутат Луцької міської ради Павло Данильчук. Не так давно він стояв під цими стінами і виганяв Колісника. Схоже, в очільника "Народного контролю" крісло головного лісівника у фаворі.

Читайте також: У заказнику "Воротнів" відпочинок посадовців закінчився стріляниною

Серед присутніх чомусь тільки депутати міської ради: "свободівець" Микола Федік та представник фракціїї "Самопоміч" Микола Собуцький. Якби не прийшов заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, мітинг був би геть кумедний, бо ж у Луцьку лісу немає. 

На акцію прийшли і атовці. Відзначимо, що пікетуючі розділилися на два фронти: одні вимагають зняти начальника Головного управління лісового та мисливського господарства, інші, навпаки – Олександра Кватирка підтримують. 

Мітингарі намагалися увійти в Управління аби поговорити із Олександром Кватирком, проте впустили не всіх, а лише ініціативну групу. Прочекавши 10 хвилин у холі, депутати повернулися на вулиці аби поговорити у рупор.

Між тим, начальник лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко вийшов в хол та дав прес-конференцію:

"До моєї персони найбільше уваги ще від початку призначення. І на сцені, які були на мітингу одні і ті ж: ми їх бачили у 2005 році, у 2015 та у 2018 році. Я би хотів у них запитати, чому вони відмовилися зайти як депутати? Чому вони не приходили 3 роки? Я вважаю, що це замовна акція і очільники її сказали все, що мали сказати, тому і не зайшли до кабінету. Певним депутатам потрібно зробити шоу за їхнім сценарієм. 

Також я би порадив "активісту" Сергію Рижкову розрахуватися із державним підприємством із яким він почав бізнесувати і зараз не має бажання розраховуватись. Адже коли юристи повідомили йому про те, щоб він розрахувався, Рижков з'явився на арені і став кричати, що лісівники корупціонери", – заявляє Олександр Кватирко. 

Читайте також: Волинське ОУЛМГ прокоментувало ситуацію, щодо стрілянини на території ботанічного заказника "Воротнів"

Тема дерибану лісових угідь вічна і неодноразово збирала разом свідомих громадян і не завжди свідомих політиків. Останнім часом на Волині та по всій Україні відбуваються масові вирубки лісів, які проводять саме лісові господарства під виглядом санітарних рубок. Про те, що з України везуть рекордні партії дерева, навіть пишуть європейські ЗМІ, а правоохоронці відкривають кримінальні провадження, які ніколи не доходять до суду. Розголос та увага громадськості – це єдиний спосіб хоч якось вплинути на цю негативну тенденцію. Такі акції мають місце та право на існування. Щоправда, активність в них політичних сил та замовних провокаторів може повністю знівелювати результат. Відзначимо, що посада голови лісового та мисливського господарства Волині дуже приваблива, і звісно, охочих посидіти у кріслі замість Кватирка дуже багато. Проте, пан Кватирко дуже дорожить дубовим кріслом і запевняє, що не збирається нікому поступатися. 

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter