Фонд державного майна в особі прокурора міста Луцька  намагається відсудити у «Волиньтуриста» адмінбудинок та ремонтні бокси з операторною АЗС по вулиці Лідавській, 30 у Луцьку. Сьогодні з цього приводу відбулося засідання Господарського суду у Волинській області, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Слідом за пансіонатом «Шацькі озера» та іншими закладами, які перебували у користуванні «Волининьтуриста», Фонд держмайна віднайшов черговий об’єкт для суду.

Зокрема, позивач мотивує, що адмінбудинок вартістю понад 1 мільйон 300 тисяч гривень площею 728,7 квадратних метра та ремонтні бокси з операторною автозаправною станцією по вулиці Лідавській, 30 надані обласному ЗАТ із туризму та екскурсій «Волиньтурист» та ПрАТ «Укрпрофтур» у тимчасове користування, а відтак тепер це майно підлягає поверненню.

Представник держмайна зазначила, що є певні законодавчі акти в яких вказано, що профспілкове майно є державною власністю. Свого часу тимчасово передано Фондом державного майна в користування, тобто воно зараз має повернутися у власність Фонду державного майна.

Про ці порушення стало відомо лише під час прокурорської перевірки 2011-го року, тому раніше цю справу не порушували, - зазначив прокурор.

Тим часом, представник відповідача зауважив, що уже була справа, коли Вищий Арбітражний суд 1997 року встановив, що державного майна у статутному фонді «Укрпрофтурі» немає. Окрім цього сторона наводить прецедент, коли  Рівненський Апеляційний господарський суд  відмовив позивачу, бо були пропущені строки позовної давності Фондом держмайна і прокурором, і підстав для поновлення строків не знайшов.

Окрім цього, суддя, готуючись до слухання, в матеріалах трьохтомної справи факту перевірки прокуратури і висновків не виявив. Тож головуючий, враховуючи цей та інші фактори, вирішив перенести засідання на 6 листопада, коли й має остаточно бути прийняте рішення.