Господарський суд Волинської області сьогодні, 19 березня знову розглядав справу за позовом Волинської ОССТ проти підприємця із Завокзального ринку. Пише інтернет-видання «Під прицілом».

Керівництво Облспоживспілки продовжує судитись із підприємцями, які не хочуть приставати на необґрунтовані вимоги та грошові збори спілки. Йдеться про те, що кілька підприємців із сектору «клітка», що на Завокзальному ринку відмовились безповоротно задавати кошти на будівництво даху над торгівельним рядом.

З тих пір ці ж підприємці постійно жалілися на тиск та різноманітні обмеження – комусь відключили енергопостачання, а хтось нібито порушує норми та вимоги правил пожежної безпеки на ринку.

Підприємці з ринку розповідають, що коли керівники Волинської ОССТ побачили, що і це ніяк не впливає на людей, то вирішили взагалі «витурити» їх ринку. Саме тоді і почались чисельні позови до суду, мовляв підприємці порушують умови або ж із ними розривається договір оренди.

Раніше ми вже писали про суд Облспоживспілки з підприємцем Аллою Сівак, яка тоді виграла судову справу.

Сьогодні ж розглядалась справа проти ще одного підприємця Завокзального ринку Наталії Степанюк.

Зі сторони позивача, тобто Волинської облспоживспілки на засідання суду ніхто не з’явився, позаяк сьогодні у той же час іде судове засідання Рівненського Апеляційного суду, на якому і перебувають представники позивача.

Суддя Господарського суду Віктор Кравчук, який сьогодні розглядав справу постановив проводити судове засідання за відсутності сторони позивача. Предметом справи є саме розірвання договору оренди між ОССТ та підприємцем.

Адвокат Святослав Туз, який сьогодні відстоював права підприємця в суді пояснив, що договір оренди пролонговується щороку автоматично, якщо протягом одного місяця з моменту закінчення строку договору від однієї з сторін не надходить заява про розірвання договору.

Після закінчення 30.12.2013 року терміну дії договору Облспоживспілка мала б надати підприємцю офіційний лист з повідомленням про те, що договір оренди розривається, однак, як стверджує представник відповідача, від ОССТ такого листа не надійшло.

Проте цікавим є той факт, що підприємцю надійшла телеграма з повідомленням про розірвання договору оренди 1 лютого 2014 року, тоді як строк подання скарги умовами договору було визначено до 30 січня 2014 року. На основі цього договір оренди було автоматично пролонговано.

Окрім того серед документів, які надав позивач, була копія листа про розірвання договору, тоді як підприємцю приходила лише телеграма.

Виходячи з цього, Волинський Господарський Суд постановив у позові відмовити.