Апеляційний суд Волинської області скасував вирок Ковельського міськрайонного суду щодо львівського судді-хабарника.

Нагадаємо, 13 грудня 2013 року Ковельський міськрайонний суд виніс виправдальний вирок щодо судді Червоноградського райсуду Львівської області, якого звинувачували в отриманні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.
Справу розглядали за апеляційною скаргою старшого прокурора Ковельської міжрайонної прокуратури та представника потерпілого - валютника, від якого суддя й отримав винагороду в обмін на стягнення з нього мінімального штрафу за незаконні операції з валютою.
Прокуратура доводила, що суд першої інстанції, виносячи виправдальний вирок, проігнорував цілий ряд доказів, які були доказами вини підсудного. Зокрема, суд не взяв до уваги відео- та аудіоматеріалів, які були здобуті в результаті оперативно-розшукових заходів. Також існували експертні висновки про те, що суддя самостійно надрукував постанову про призначення підсудному адміністративного стягнення, яке було визначене в мінімальному розмірі в обмін на "подяку" - 1200 доларів. Хоча представник Феміди мав прийняти рішення про конфіскацію усієї валюти, яку було вилучено в підсудного.
Представники ж підсудного у суді запевняли, що усю справу проти їхнього клієнта міліція сфабрикувала. Правоохоронці нібито спровокували суддю на отрмання хабара через свояка старшого оперуповноваженого УБОЗу, який зіграв роль валютника.
Тож Апеляційний суд прийшов до висновку, що в першій інстанції не було надано належної оцінки всім доказам обвинувачення та не в повній мірі їх спростовано.
А тому рішення Ковельського міськрайонного суду визнали однобічним, справу відправили на новий розгляд, де повинні її розглянути повторно. Зібраним доказам буде потрібно дати належну оцінку, а за результатами розгляду - прийняти справедливе і обгрунтоване рішення.