У Волинській облраді забракло депутатських гоосів для того, аби забрати мисливські угіддя  в приватних господарів.
Із присутніх на сесії 42-ох депутатів цей проект підтримали лише 26, - пише інтернет-видання «Під прицілом».
Нагадаємо, автор проекту рішеня Сергій Слабенко в інтерв'ю нашому виданню розповідав про те, що попереднє рішення про надання лісомисливських угідь в довготрокову оренду приватним фірмам було прийняте з численними порушенями. Не були дотримані екологічні норми, окрім того. до складу розданих увійшли й заповідні зони.
Зокрема, раніше депутат Анатолій Грицюк повідомляв, колегам, що в заповідній зоні парку «Цуманська пуща» знаходяться ліси, якими користується підприємство «Майдан мисливський». Питання було адресоване до обласної прокуратури, та чи відреагували правоохоронці на вказане порушення, досі невідомо.
За інформацією депутата Волиньради Сергія Слабенка, заповідні угіддя перебувають у коистування 11-ти лісомисливських господарств. Слабенко, як автор проекту рішення про вилучення заповідних території з приватного користування, натомість для підприємств пропонує залишити вільні від зобов'язань зони для порядкуання підприємцям.
  Втім, на сесії ініціатива не знайшла достатньої підтримки депутатів, і, попри те, що у лютому 2013 року тодішня опозиція облради дуже запекло протестувала проти виділення угідь приватникам, відмінити це рішення обранці не змогли.

Публікує список голосування присутніх у сесійній залі депутатів.

Кнопки «за» натиснуло 26 депутатів, серед них: Василь БАЙЦИМ, Михайло БЕГАЛЬ, Валентина БЛІНОВА, Святослав БОРУЦЬКИЙ, Валентин ВІТЕР, Анатолій ГРИЦЮК, Ігор ГУЗЬ, Микола ДАВИДЮК, Валерій ДІБРОВА, Володимир ДУБ, Борис ЗАГРЕВА, Сергій ІВАНЮК, Віктор КАРПУК, Валентина КАСАРДА, Людмила КИРДА, Раїса КУЧМУК, Володимир НАВРОЦЬКИЙ, Петро ОЛЕШКО, Олександр ПИРОЖИК, Віктор РАДЧУК, Сергій СЛАБЕНКО, Яків СМОКОВИЧ, Віталій СОБКО, Микола СОБУЦЬКИЙ, Василь СТОЛЯР, Анатолій ЯКУБЮК.

Проти проголосував один Роман МИКИТЮК.

Утрималось від голосування аж 5 депутатів – Войтович ВОЛОДИМИР, Святослав КРАВЧУК, Віктор ПРОКОПЧУК, Юрій ЛАЗАРЕНКО та Михайло СКОПЮК.

Взагалі не голосувало 10 волинських депутатів, це – Любомир ВАЛІХНОВСЬКИЙ, Роман КАРПЮК, Олександр КИРИЛЬЧУК, Віктор КОБРИНЧУК, Роман КОЛІСНИК, Михайло КОРІНЧУК, Володимир ЛАТКОВСЬКИЙ, Ігор ЛЕХ, Вячеслав РУБЛЬОВ, Андрій ТУРАК.

Загалом на сьогоднішній сесії посиділи 42 обранці волинської громади. Тож питання, за які стільки часу ламали списи волинські обранці, відмінити так і не спромоглися.

Натомість автор проекту Сергій Слабенко каже, що він знову буде подавати цю документацію на розгляд комісій та намагатися, аби це питання повторно було винесене на розгляд сесії. Все ж депутат сподівається, що наступного разу більшість колег таки підтримають його проект.