«Правий сектор» Волині заявляє, що їхня організація не причетна до тих подій, які відбуваються довкола СТОВ «Ратнівський аграрій». Виконуючий обов'язки керівника організації Руслан Тимощук повідомив інтернет-виданню «Під прицілом», що особи, які брали участь у процесі силового забезпечення обмолоту зерна на території села Растів Турійського району, не координували своїх дій із керівництвом волинського осередку ПС.
«Дана група осіб про своє перебування на Волині нікого з керівництва «Правого сектору» не повідомила. Про цілі, завдання і перебіг справи не було повідомлено. Тому ми не несем і не будемо нести відповідальність за діяльність тих людей», - прокоментував події останнього тижня Руслан Тимощук.
Разом з тим в.о. керівника волинського «Правого сектору» не виключає, що наказ допомогти окремим особам зібрати чужий урожай міг віддати хтось інший. Руслан Тимощук вважає, що і відповідати повинні саме ті, хто давав наказ.
«Пояснюю: жоден з цих людей до нас не звертався. Вони аргументують свої дії тим, що приїхали за наказом проводу. Я думаю, що хто наказав їм сюди приїхати, той і має нести відповідальність за те, що вони роблять. І навіть не вони самі. Наша організація («Правий сектор» Волині) жодної відповідальності за їхню діяльність не несе і нести не буде»
Нагадаємо, озброєні автоматами молодики спортивної статури, які не дозволяли господарям та правоохоронцям захищати своє збіжжя, представилися активістами «Правого сектора» із Києва. При тому доводили журналістам телекомпанії «Аверс» свою правоту і погрожувати натиснути на телекомпанію у разі невигідної для них подачі інформації.