Питанням волинянина Івана Клока, який у 1998-му році став жертвою неправомірних дій оперуповноважених Любомльського РВ міліції, будуть займатися у Верховній раді. Про це стало відомо після розмови з переможцем виборчих перегонів по 19-му виборчому округу Ігорем Гузем. 
Зокрема, справа, у якій фігурантом виступає нинішній керівник Головного управління юстиції області Сергій Карасюк, набула резонансу після того, коли у селі Згорани Любомльського району наші журналісти відшукали Івана Клока.
Чоловік розповів про жахіття, які йому довелося пережити під час того, як його затримали за підозрою у злочині і примушували зізнатися у вбивстві. Іван Клок стверджував, що довгий час його кривдникам усе сходило з рук. Більше того, стверджує, що один з найзухваліших катів зараз обіймає дуже високу посаду і вважається головним юристом області. Як розповідав сам селянин: «До мене у камеру приходили особисто Сергій Карасюк ще з одним міліціонером і жорстоко били дубинками з вимогою, аби я зізнався у вбивстві Віценець. Карасюк пропонував підписати чистий листок паперу, а решту обіцяв оформити власноруч. Навіть обіцяв мінімальний строк і нормальні умови для перебування за ґратами».
З того часу чоловік звертався до структур та органів різних рівнів, але звідусіль, як розповідає сам Іван Клок – отримував лише відписки.
Влітку цього року Іван Клок з надією та вірою у нову владу об’їздив мало не усі силові та владні структури області такі як прокуратура, управління міліції, люстраційний комітет, обласна адміністрація та обласна рада і навіть завітав до Сергія Карасюка, однак той відмовився спілкуватися з гостем і похапцем поїхав з управління юстиції – «у термінове відрядження».
Згодом нам таки вдалося з ним поспілкуватися. Спочатку в.о. начальника Головного управління юстиції Волині Сергій Карасюк не хотів з нами говорити та брався викликати охорону. Після вмовлянь, хоч і не охоче, висловвив свою позицію щодо ситуації, у якій його називають головним фігурантом.
Розповісти історію 16-річної давнини в.о. начальника ГУЮ у Волинській області Сергій Карасюк відмовився, хоча й нічого не спросував.
«Факт мав місце, а моєї вини там не було».
Та все ж Іван Клок і надалі шукає справедливості.
Вчора, 4 листопада чоловік приїхав на прийом громадян до голови Волинської обласної ради Валентина Вітра.
Чоловік просить провести перевірку стосовно того, чи відповідає Сергій Карасюк вимогам Закону «Про очищення влади», іншими словами Іван Клок вимагає люструвати свого кривдника.
«Я вже звертався місяць назад до Гузя стосовно неправомірних дій Карасюка Сергія, який зараз хоче стати начальником юстиції області. Він раніше працював оперуповноваженим у Любомльському райвідділі мілції. Я просто знаю ту людину – то психічно хвора людина. Як може людина займати таку посаду коли серед дня, будучи п’яним достати свою табельну зброю і по відділенню зв’язку, люди ходили, давай по людях стріляти. Це ше добре, що робочі його скрутили. Було службове розслідування, але це всьо прикривається», - розповідав Іван Клок на прийомі у голови облради Валентина Вітра.
Крім того чоловік розповів, що уже спілкувався з переможцем виборчих перегонів по округу №19 Ігорем Гузем, який пообіцяв питання тримати на контролі та донести це питання до Міністра юстиції Павла Петренка, який, до того ж, є його політичним соратником.
«Ігор Гузь повідомив мені про те, що Павло Петренко, Міністр юстиції, знаходиться у блоці «Народний фронт». Пообіцяв мені Ігор Володимирович Гузь, що дане питання буде тримати на контролі сам Міністр юстиції Павло Петренко і що ми таку особу як Сергій Карасюк до влади у Волинській області не допустимо. Будемо надіятися, що зараз згідно закону Президента про люстрацію, не тільки я та всі громадяни, що отаких чиновників як Карасюк до влади не допустять, що не будуть ганьбити наш рідний край Волинь».
Заслухавши прохання Івана Клока голова облради Валентин Вітер запевнив, що буде розглядати це питання з новообраним Народним депутатом України Ігорем Гузем.
«Зараз сьогодні-завтра ми будемо все одно з Ігорем Володимировичем зустрічатися, то я його попорошу якщо в нього є тут, то попрошу, щоб він мені надав чи копії чи документи, щоб я міг ознайомитись. Я поговорю з ним, в якому напрямку він рухається , щоб ми тільки додавали зусилля,а не забирали один в одного повноважень чи там якісь ініціативи. Ми з ним поговорим, які в нього є напрацювання він ними поділиться і я візьму внього ці копії документів. Я думаю, що можливості в Народного депутата є не те що більші, а більш комунікабельніші. Дійсно він може звернутися до Міністра, він може звернутись безпосередньо в Києві», - пояснив голова облради Валентин Вітер.
Згодом і сам Ігор Гузь, який уже приїхав до Луцька підтвердив цю інформацію і запевнив, що за два тижні, уже будучи в статусі Народного депутата України, обіцяв підготувати документи до Генеральної прокуратури України.