Під час засідання 31-шої сесії обласної ради перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, на прохання бійців першого батальйону територіальної оборони «Волинь»  звернувся до голові Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, як до найвищого представника президентської влади в області.

Пирожик розповів, що він з 14 по 18 листопада він перебував в зоні антитерористичної операції на місці дислокації батальйону «Волинь» тому що вирішив особисто з’ясувати потреби волинських бійців.

Бійців обурює невизначеність строків проведення ротації. Вони хочуть почути від голови ОДА конкретні дати, аби в подальшому планувати свої дії та оборону. Наразі в першому тербатальйоні «Волинь» бракує теплого одягу. Бійці просять забезпечити їх штанами ватниками, та теплими берцями. Також не вистачає важкої бронебійної техніки, та бронебійних набоїв.

Нагадаємо, що раніше Володимир Гунчик доповідав, що зустрічався з начальником генштабу України, та обговорював з ним питання ротації першого тербатальйону «Волинь». На що отримав відповідь, що графік ротацій існує, але інформація про нього засекречена. 

Наразі бійцям з Волині довитися стояти на першій лінії оборони, в той час коли армійські підрозділи стоять на другій і третій лініях, що вже само собою є не нормальним явищем.

Олександр Пирожик розповів, що чув від прифронтових селян, нібисепаратисти вже почали називати Волинський батальйон «Дивізіоном безсмертних» за їхню стійкість та безстрашність. Разом із тим солдатів обурюють спроби розповсюдити про їх батальйон неправдиву інформацію, щоб скомпрометувати бійців, як це було зроблено з 51-шою бригадою.