Керівник державного комунального підприємства «Луцьктепло» Олександр Киричук не захотів коментувати інформацію щодо погроз із його боку на адресу працівників. 

Нагадаємо, вчора до редакції нашого Інтернет-видання звернулися працівники ДКП «Луцьктепло» із скаргами на директора підприємства, який, як розповідали люди, погрожував одному з працівників на екстреному засіданні представників трудового колективу.

Під час засідання присутні зрозуміли, що «розбір польотів» організували через кримінальну справу, яку завели за фінансові порушення на підприємстві.

Люди розповідали, що директор натякав, що у свій спосіб розправиться з неугодним працівником в позаробочий час: «В п’ятницю (5 грудня, - ред.), коли у нас мали відбутися збори профспілки, нас зібрали, як по тривозі, ніхто нічого не пояснив, сказали негайно прийти. Коли ми прийшли, нас зустрів директор «Луцьктепло» Олександр Киричук і начальник служби безпеки підприємства. Киричук став кричати на нас, і все таке, і всередині розмови сказав, що він може фізично розправитися з одним працівником, але тільки після 17.00. Він так і сказав, що до 17.00 він - директор Олександр Олексійович, після 17.00 він просто Саша. А пояснив він це тим, що проти дирекції «Луцьктепло» завели кримінальну справу», – розповіли працівники «Луцьктепло».

Зі слів наших співрозмовників, ті представники трудового колективу, хто про це почув, зараз зі страхом очікують, що їхній директор може втілити погрози в життя. І до 17.00 і після ми намагалися зв'язатися з директором за робочим номером телефону. Ми намагалися з'ясувати і у самого Киричука – правда це чи ні. Телефон у приймальній керівника підприємства не відповідав, втім, нажахані працівники дзвонили у редакцію й висловлювали побоювання щодо втілення погроз з боку їхнього директора.

Щоб таки з'ясувати чи не було це звичайним жартом і чи не роздули у колективі з мухи слона, наші журналісти знову сіли за телефон. Зрозумівши, що у робочому кабінеті Олександра Киричука застати сьогодні малоймовірно, бо він то «на нараді», то «на ще одній нараді», ми взялися за пошук номера його мобільного.

Однак і туди додзвонитися з першого разу не вдалося, втім, коли чиновник почув про що йде мова – без жодних виразних пояснень кинув слухавку.

«Ви будь ласка дивіться, ви як щось друкуєте, то перед цим треба питати про ситуацію, а не після цього! До побачення!», - викрикнув Киричук і вимкнув телефон.

Після цього ми ще раз телефонували пану Киричуку, але він уже був «недоступний».

Якщо директор комунального (!) підприємства таки у найближчий час передумає і виявить бажання розказати про своє бачення ситуації, а також про результати перевірок УДСБЕЗ та Фінінспекції ДКП «Луцьктепло», ми готові надати йому таку можливість на нашому сайті.

Своєю чергою ми будемо стежити за ситуацією на підприємстві та інформувати про це читачів на сторінках нашого видання.