Заступник командиру батальйону територіальної оборони «Айдар» Євген Пташник заявив, що двоє чоловіків на відео з бориспільської траси є бійцями цього військового формування.

Про це він заявив у ефірі Еспресо.TV.

«Так, це були бійці «Айдару». Двох людей ми впізнали», - сказав Євген Пташник.

«Я дізнався про це відео, мені подзвонили з редакції одного з каналів. Ми його переглянули, не один я, а й група офіцерів і військовослужбовців. Ми дуже сильно обурені тим, що ті люди, які повинні захищати тих людей, які живуть у Києві, Львові, Івано-Франківську, Черкасах, по всій Україні, творять таке неподобство», - заявив військовий.

У батальйоні не знають, що могло підштовхнути бійців на такі дії.

«Я не знаю, що може таке статися, через що можна накинутися на цивільну людину, на тих людей, які нам допомагають тут. Останні гроші несуть, щоб армія стала на ноги і захистила їх та їхні родини», - сказав Пташник і запевнив, що "цих бійців не буде в батальйоні «Айдар».

«Сказати, що таких випадків більше не буде - я не можу. Але йде планомірна і важка робота з виявлення таких людей, які не гідні носити звання військовослужбовців і тим більше бійця батальйону «Айдар», - підсумував заступник командиру батальйону.

Нагадаємо, що сьогодні у мережі з'явилося відео, на якому люди у камуфляжній формі, схожі на бійців «Айдару», порушуючи правила дорожнього руху, влаштували бійку на трасі Бориспіль-Київ.