У вівторок, 27 січня, у Маріуполь доставлять 6 000 кв. м. плівки із Луцька. Лучани передають таку допомогу в місто для того, щоб тимчасово закрити вікна в будівлях, які пошкоджені після обстрілу «Градами». 

Про це у мережі Фейсбук повідомив Луцький міський голова Микола Романюк. 

У соціальній мережі він повідомив, що спілкувався з міським головою Маріуполя Юрієм Хотлубеєм. 

«Від себе особисто та мешканців Луцька висловив співчуття сім'ям безневинно загиблих жителів Маріуполя. Також я запропонував допомогу від нашого міста мешканцям Маріуполя.

Домовилися, що на вівторок ми доставимо в Маріуполь 6 000 м. кв. плівки для того , щоб тимчасово закрити вікна в будівлях, які пошкоджені внаслідок обстрілу терористами .

Нехай це буде тією невеличкою допомогою для мешканців Маріуполя від лучан», - пише Романюк. 

Нагадаємо, що 24 січня Маріуполь був обстріляний бойовиками з боку селищ Саханка і Заїченко. За даними української розвідки, терористи з трьох установок «Град» випустили в напрямку житлових кварталів Маріуполя по повному боєкомплекту. А згодом зробили ще один залп з «Градів» по позиціях полку «Азов», який перебуває на околиці Маріуполя.

Кількість загиблих у результаті теракту в Маріуполі сягнула 30 осіб, серед них 2 дітей. На місці загинули 23 людини, а в лікарні ще семеро. Число поранених зросло до 97 людей, з них 7 дітей.

Збиток від обстрілу бойовиками Маріуполя складає понад 100 мільйонів.