Володимир Романюк, син Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні не з’явився на судове засідання по справі, де він визнаний потерпілим.

Нагадаємо, що у Луцькому міськрайонному суді нині слухають справу за обвинуваченням багатодітного уродженця Ковельщини Володимира Півня, який у жовтні цього року потягнув з будівництва Володимира Романюка арматуру. Точніше, скоїв крадіжку з приміщення майбутньої лазні. Чоловіку інкримінують крадіжку з проникненням, а прокуратура просить для нього аж три роки позбавлення волі.

15 січня було перше засідання по справі, втім ні потерпілого, ні хоча б його представника на суді не було. Через це суддя Андрій Сівчук оголосив перерву майже на місяць і наголосив на тому, що явка потерпілого Володимира Романюка на судове засідання обов’язкова. Мовляв, не можна справу слухати без свідка.

Втім, і на сьогоднішнє слухання Володимир Романюк не прийшов, а лише подав клопотання про те, усі збитки йому відшкодовані, претензій до підсудного не має і просить суд суворо не карати порушника. Заразом просив справу слухати без його участі.

Після згоди сторін суддя Андрій Сівчук постановив проводити розгляд справи без потерпілого Володимира Романюка.

Отож під час суду обвинувачений Володимир Півень розповів, що у жовтні 2014 він працював різноробочим на будівництві у селі Зміїнець.

Одного дня Володимиру Півню зателефонували з банку і нагадали, що потрібно сплатити кредит. Чоловік, у якого є 4 неповнолітні доньки злякався і почав думати де б швидко взяти гроші. Тоді, запевняє підсудний, йому спало на думку викрасти арматуру з сусіднього будмайдачника та продати її.

Він одразу ж знайшов покупця – свого знайомого і узгодив з ним ціну та деталі.

Зрештою чоловік виніс із подвір’я Володимира Романюка арматури на 3 000 гривень, а з небудованої лазні труб на 1 800 гривень.

Про те, що це він пограбував обійстя самого сина міського голови Миколи Романюка, чоловік дізнався лише від правоохоронців, які почали пошуки зниклої арматури наступного ж дня.

І як розповів підсудний під час судового засідання він не те, що уже відшкодував 4 з лишнім тисячі гривень завданих збитків, а й повернув викрадену арматуру.

Крім того, під час суду чоловік постійно каявся, просив не садити його за грати, а натомість призначити штраф.

Зважаючи на те, що чоловік має чотири неповнолітні доньки, раніше не притягався до відповідальності, має хорошу характеристику з місця проживання і дуже каявся – суддя Андрій Сівчук засудив Володимира Півня до 1 року обмеження волі.

Нагадаємо, Микола Романюк публічно коментував інформацію місцевих ЗМІ через мережу Facebook. Мер писав, що усе це журналісти розповідають під вибори, і роблять це через його сина.