Нині триває досудове розслідування випадку смерті 4-річного хлопчика від сказу. Прокуратура має два місяці для того, аби скерувати до суду обвинувальний акт.

Про це повідомила старший прокурор прокуратури Ківерцівського району Людмила Новік в коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини.

Нагадаємо, на Волині помер 4-річний хлопчик від сказу після укусу собаки. Батьки переконують, що собака вкусила дитину на території дитсадка. Та дирекція дошкільного навчального закладу це категорично заперечує.

Як повідомили в прес-службі прокуратури області, батьки хлопчика звернулися до прокуратури. Однак справу порушили раніше, згідно з матеріалами, опублікованими у ЗМІ.

Як повідомила Людмила Новік, 15 листопада 2014 року прокуратура порушила кримінальне провадження за пунктом 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Однак під час досудового розслідування кримінальне провадження перекваліфіковане на частину 2 статті 137 ККУ – «Невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо вони спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки». Покарання передбачене у вигляді обмеження волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Сьогодні, 19 лютого, виховательці Ківерцівського ДНЗ комбінованого типу «ясла-садок» №2 оголошено про підозру про скоєння порушення за згаданою вище частиною 2 статті 137 ККУ.

Нині, зауважила старший прокурор ківерцівської прокуратури Людмила Новік, триває досудове розслідування. Протягом 2 місяців прокуратура має направити обвинувальний акт до суду.